Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Månader efter huvudskadan - Micah missar Rosengårds premiär: “Utmanande period”

Damallsvenskan

MALMÖ. FC Rosengårds Teagan Micah är ännu inte återställd från sin hjärnskakning.
Då får tredjemålvakten Somea Polozen stå i premiären mot Piteå.
- Vi tror på Somea, säger Rosengård-tränaren Renée Slegers.  

3:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Rosengård-Linköping i spelaren ovan.

För Teagan Micah inträffade olyckan i Champions League-matchen mot Benfica den 7 december, när den australiska landslagsmålvakten kolliderade med en motståndare. Micahs återkomst närmar sig, men hjärnskakningen var så pass allvarlig att målvakten ännu inte kan träna för fullt. 

Micah är bara med under vissa spelövningar på träning och bedöms inte vara redo för 90 minuter. Hon ersattes i målet av Angel Mukasa, som åkte på en fingerskada nyligen och missar fredagens damallsvenska premiär mot Piteå.  

Där får 20-åriga Somea Polozen chansen, precis som hon fick i den senaste svenska cupen-matchen. När Micah kommer tillbaka är ännu oklart.  

Annons

- Det har tagit lång tid, absolut, och det är typ av skada som vi är superförsiktiga och noga med. Vi får lyssna på henne och symptomen helt enkelt. Det har varit en utmanande period för både Teagan, läkarna här och läkarna i Australien. De har haft kontakt egentligen varje dag med vår målvaktstränare. Det är på detaljnivå och vi ska inte gå över en gräns, för då kan hon få symptom igen. Vi har varit väldigt försiktiga i stegringen, säger chefstränaren Renée Slegers.  

Hur ser du på att ni får börja allsvenskan med en reservmålvakt?  
- Det sa jag förra året också, att de tre målvakterna är väldigt nära varandra. Sedan har de olika kvalitéer. Teagan har erfarenhet och rutin, Angel har ett lugn som är outstanding för hennes ålder tycker jag, och sedan är Somea en målvakt med stor potential i sitt försvarsspel. Rädda bollar är hennes stora styrka helt enkelt. Hon har en räckvidd, explosivitet och en reaktionsförmåga. De är ganska olika de tre men de är intressanta allihopa. Vi tror på Somea som nu får spela. 

Annons

Teagan Micah stod i 32 matcher förra säsongen för FC Rosengård.  

Publicerad 2023-03-23 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto