POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Miljardären räddar Vittsjö: "Det gör allting mycket lättare"

Foto: Bildbyrån

Vittsjö riskerade att tvingas lämna damallsvenskan. Men nu har klubben fått ihop ett stort kapital för det nödvändiga läktarbygget - mycket tack vare miljardären Olof Stenhammar som bidragit med 300 000 kronor.
- Vi är otroligt glada, det är en helt fantastisk gåva, säger ordförande för Vittsjö dam, Erika Nilsson, till Fotbollskanalen.

Under onsdagen kunde Fotbollskanalen berätta att Hässleholms kommun beviljat ett bidrag om 150 000 kronor för ombyggnaden av Vittsjö IP. Anledningen till att arenan behöver byggas om är för att klubben saknar 160 sittplatser och därför inte fick förnyad dispens av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté. Totalt har Vittsjö budgerat 600 000 för ombyggnationen.

Det har även samlats in pengar till klubben från privatpersoner, företag och sponsorer. En insamling som under torsdagskvällen nått 93 000 kronor.

Under torsdagen meddelade Vittsjö också att miljardären Olof Stenhammar sponsrar klubben med ett stort bidrag. OMX-grundaren går in med 300 000 kronor till Vittsjö GIK.

- Jag blev väldigt överraskad såklart, det blev vi allihopa. Och otroligt glada, det är en helt fantastisk gåva. Det är jätteroligt, vi är jättetacksamma, säger Erika Nilsson, ordförande för damsektionen i klubben, till Fotbollskanalen.

Vittsjö skickade i tisdags in kompletterande uppgifter till sin överklagan till SvFF:s tävlingskommitté. Klubben har bett om dispens till den 14 maj med läktarbygget, men hoppas på att det ska vara klart till hemmapremiären mot Eskilstuna den 22 april.

- Vi vill ju bygga så snabbt som möjligt och har fått bygglov i dag. Så vi kommer att sätta spaden i jorden så fort vi bara kan. Nu har vi kapital vilket gör allting mycket lättare, säger Erika Nilsson.

Vittsjö väntar nu på besked från SvFF, men med det nya kapitalet ser situationen ljus ut. Ordföranden är glad över att folk har slutit upp bakom klubben.

- Föreningsandan i Sverige lever verkligen. Och det är fantastiskt att människor bara kan engagera sig så. Vi är verkligen jätteglada och jättetacksamma, säger Nilsson.

Så här säger Olof Stenhammar i ett pressmeddelande från Vittsjö:

”Det gladde mig mycket när Vittsjö damlag gick upp i Allsvenskan för några år sedan. Jag har följt lagets framfart i högsta divisionen sedan dess.

Vittsjö innebär för min familj och mig många glada och härliga minnen efter att det varit vårt hem i närmare 8 år mellan 1974 – 82. Jag vill gärna ge någonting tillbaka till en ort som berett mig så mycket glädje.

När jag fick höra att Fotbollsförbundet tänkte kasta ut laget ur Allsvenskan för att inte läktarkapaciteten räckte till reagerade jag direkt. Jag förstår i och för sig att man prioriterar publikstarka lag. Det är ju där pengarna finns. Men att kräva 800 sittplatser under tak på en ort där det bara bor ca 2000 människor är absurt. Att människorna på en liten ort på landsbygden kan nå sådana sportsliga framgångar måste uppmuntras inte kvävas. Det finns en fantastisk inspiration att hämta för alla idrottsutövare när någon lyckas även under små förhållandena. Där finns idrottens själ – något som Svenska Fotbollsförbundet bör visa respekt för.”

Publicerad 2017-03-02 kl 18:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå