Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosengård fick straff bortdömd: "Förstår att det blev många protester"

Damallsvenskan

Hammarby besegrade Rosengård på hemmaplan.
Då fick Rosengård straff - som drogs tillbaka när Olivia Schough stod redo vid straffpunkten.
- Jag visste var jag skulle sätta den, sen kommer domaren fram och säger att hon hade dömt fel, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

På lördagen reste Rosengård till Stockholm för att ta sig an formstarka Hammarby. Men de serieledande gästerna blev nollat och fick resa hem utan poäng. Det blev Rosengårds andra förlust på säsongen och Hammarbys femte raka.

Det var inte bara resultatet som gick emot gästerna. I inledningen av den andra halvleken dömde domaren straff till Rosengård. Olivia Schough drev in bollen i straffområdet och stoppades av Hammarbyförsvararen Alice Carlsson. Schough föll till marken och domaren pekade mot straffpunkten.

- Jag känner att hon fäller mig så det är ingen filmning eller så, säger Olivia Schough till Fotbollskanalen.

ANNONS

Men efter några sekunder av förvirring där Hammarbyspelarna protesterade, Schough stod redo vid straffpunkten och domaren pratade med fjärdedomaren stod det klart att straffen skulle dömas bort.

- Hon (Alice Carlsson) är säkert på bollen så jag förstår att det blev många protester. Det enda jag tycker är konstigt är att hon ändrar sig, det gör de inte ens med VAR, säger Schough och fortsätter:

- Jag var väldigt redo och inne i min bubbla. Jag visste var jag skulle sätta den, sedan kommer domaren fram och säger att hon hade dömt fel. Jag tyckte det var lite lustigt.

Alice Carlsson tycker att beslutet var rättvist.

- Det är en klockren brytning där jag känner att jag är på boll, så jag blev chockad när hon blåste. Jag vet att det är riskabelt i straffområdet men jag tycker att jag gör det bra. Bra gjort av domarteamet att ändra sitt beslut, säger Carlsson efter matchen.

ANNONS
Publicerad 2022-09-10 kl 18:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto