Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Rosengårds guldmatch i spelaren ovan.

Rosengårds guldfirande - på Luleå flygplats: "Har gjort misstaget med guldhattar innan"

6v

Rosengård är svenska mästare i damallsvenskan.
Hur SM-guldet ska firas? På Luleå flygplats.
- Vi har gjort misstaget att ha med guldhattar och hela skiten innan, säger sportchefen Therese Sjögran till Fotbollskanalen.

FC Rosengård är svenska mästare efter att ha besegrat Piteå med 3-2 på bortaplan samtidigt som Häcken tappade poäng mot AIK. Efter matchen var det en lycklig Therese Sjögran, sportchef, som firade klubbens tolfte SM-guld.

- Jävligt skönt. Vi har förlorat mot Häcken och kryssat mot Kristianstad nyligen, så det har inte varit en spikrak väg hit. Men vi har trott på det hela vägen. Vi är värdiga vinnare och jag tycker att vi har det bästa laget, säger Therese Sjögran till Fotbollskanalen.

Om du ska lyfta fram någon nyckelfaktor - vad är det som gör att ni vinner SM-guld?
- Även om vi bytte många spelare i somras så har vi värvat kvalitetsspelare som har kommit in och bidragit på ett bra sätt. Det har gjort att vi har kunnat behålla kvalitén i laget samtidigt som Renee Slegers (ny tränare) fått ihop gruppen på ett mycket bra sätt.

ANNONS

Therese Sjögran tog över som sportchef i Rosengård 2019 och nu får hon fira sitt andra SM-guld i klubben.

- Det här betyder jättemycket för mig personligen. Tillhör man FC Rosengård finns det inget annat än att vinna ligan, och när man inte gör det blir det en hel del kritik. Så det här betyder mycket för mig, säger hon och fortsätter:

- Vi hade inte räknat med att Häcken skulle tappa poäng i dag, men det är skönt att kunna säkra guldet med två omgångar kvar.

Har ni planerat något guldfirande?
- Vi hade faktiskt inte med oss någonting upp hit. Vi har gjort det misstaget en gång innan, då hade vi med oss guldhattar och hela skiten upp till Umeå när vi skulle säkra guld - men misslyckades. Det misstaget gör vi inte igen.

Det blir ett spontant firande då, med andra ord?
- Vi ska till O'Learys nu och käka på Luleå flygplats. Så det är där vi kommer att fira guldet, haha. Nej men vi flyger hem senare ikväll och när vi landar hemma så hoppas jag att det är lite folk på plats och tar emot oss för att fira guldet.

ANNONS
Publicerad 2021-10-17 kl 16:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto