Självmål och dubbla straffar sänkte Bajen

Damallsvenskan

Två straffar emot sig.
Då föll Hammarby mot BK Häcken.
- Det är tungt, säger Madelen Janogy till Fotbollskanalen.

Två tidiga mål emot sig sänkte Hammarby när man gästade BK Häcken på Hisingen. Båda på straff, och båda gånger gick Anna Tamminen åt rätt håll.

Den första straffen var ytterst tveksam - efter tio minuter fick Häcken en hörna, som Andrine Hegerberg lyfte in. Bollen studsade upp mot Emma Janssons arm som hon höll intill kroppen. Men domare, Sara Persson, dömde till straff och danska stjärnan Stine Larsen stegade fram. Med en kort ansats och hög kraft på skottet letade sig bollen in i det vänstra hörnet, Tamminen slängde sig åt rätt håll men skottet var alldeles för kraftfullt.

Den andra straffen var dock solklar. Eva Nyströms rensning hamnade vid Johanna Rytting Kaneryd som försökte lyfta in mot straffområdet, då åkte Ellen Wangerheims hand upp för att stoppa bollen. Och Larsen drog till igen mot vänsterkanten till 2-0.

- Det är tungt. Vi inleder bra och gör det vi ska. Sen får de två straffar och vi lyckas aldrig hitta tillbaka, säger Madelen Janogy till Fotbollskanalen.

Sen blev uppförsbacken ännu brantare för Bajen. Med mindre än tio minuter spelade av den andra halvleken kom nästa smäll. Rytting Kaneryd fintade bort Nyström och drog till med ett skott från nära håll som Tamminen lyckades stöta undan men lagkapten, Alice Carlsson, kom i full fart och tvingade in bollen i eget mål.

Hisingslagets Jennifer Falk höll på att ställa till det rejält när en passning i den 57:e minuten hamnade fel och efter att ha petats vidare av två Hammarbyspelare kunde Falk reparera sitt misstag på mållinjen. I stället var det hemmalaget som satte den berömda spiken i kistan - Mille Gejl Jensen kom fri med Bajen-keepern och chippade in bollen till 4–0.

Madelen Janogy tvingades sedan kliva av skadad i den 84:e minuten. På grund av en känning i ljumsken och ska undersökas vidare i dagarna.

- Jag har haft kramp i ljumsken de senaste matcherna, sen fick jag en känning. Förhoppningsvis är det lugnt, säger hon till Fotbollskanalen.

Du missar inte VM-kvalet i nästa vecka?
- Förhoppningsvis inte.

Det räckte inte hela vägen för Hammarby som efter många om och men spräckte nollan. Nyström gled in ett inlägg bakom Falk till 4-1 i slutminuterna.

BK Häcken: Falk - Ökvist, Nörgaard Gevitz (k), Rybrink, Johansson - Curmark, Bergman Lundin - Gejl Jensen, Stolsmo Hegerberg, Rytting Kaneryd - Larsen.

Hammarby: Tamminen - Karlsson, Nyström, Carlsson (k), Gibson - Jansson, Vinberg, Hasund - Wangerheim, Engman, Janogy.