POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Vittsjö fick bidrag - av Rosengårdsspelaren: "Vill ära deras jobb"

Foto: Bildbyrån.

Vittsjö har samlat in närmare 80 000 till ombyggnaden av arenan.
En av bidragsgivarna: Rosengårds Ella Masar McLeod.
- Jag förstår inte vad SvFF är till för om de inte kan hjälpa dem, säger hon till Sydsvenskan.

Under onsdagen kunde Fotbollskanalen berätta att Hässleholms kommun beviljat ett bidrag om 150 000 kronor för ombyggnaden av Vittsjö IP. Anledningen till att arenan behöver byggas om är för att klubben saknar 160 sittplatser och därför inte fick förnyad dispens av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté.

- Hela byn sluter upp och jag menar på att Vittsjö ska spela i Vittsjö och ingen annanstans. Det är vårt lag i eliten och jag måste säga att lite irritation mot fotbollsförbundet kan man ändå känna. Mycket har gjorts på arenan och jag tycker att ibland är kraven lite väl hårda och det slår undan benen lite på mindre orter, förklarade Lena Wallentheim (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen, för Fotbollskanalen, efter att man fattat beslutet på onsdagsmorgonen.

Förutom det ekonomiska bidraget från kommunen har det även samlats in pengar till klubben från privatpersoner, företag och sponsorer. Totalt rör det sig om en summa på 80 000 kronor. En av de som beslutade sig för att hjälpa till var Rosengårds amerikanska Ella Masar McLeod. Mcleod swishade 650 kronor, skriver Sydsvenskan.

- Vittsjö är ett av de bättre lagen i damallsvenskan. De hjälper oss att få bättre matcher. Övergripande är Sverige bättre än ligor som den franska, även om vi inte har samma "powerhouse" på positionerna ett till fyra. Att Sverige har en så bra liga är för att tjejer offrar sig för att nå dit. Jag vill ära Vittsjös hårda jobb genom åren, säger hon till tidningen.

Amerikanskan är, precis som Hässleholms kommun, irriterade på SvFF:s beslut och regelverk.

- Jag förstår inte vad SvFF är till för om de inte kan hjälpa dem, säger hon.

McLeod menar att om det är något som förbundet ska ha synpunkter på kring Vittsjö så är det inte arenan, utan planen.

- Det är inte stolarna som är problemet. En gräsplan i södra Sverige måste kunna vara bättre. Vi hatar att spela på den och det är synd om deras lag att inte ha en bättre plan.

Publicerad 2017-03-01 kl 14:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå