Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Häcken har tackat ja till plats i elitettan

Elitettan

Häcken har två elitlag på damsidan 2023.
Klubben har tackat ja till en plats för dess "utvecklingslag" i elitettan 2023. 
- Det här gör oss unika i Fotbollssverige och ger oss ännu bättre förutsättningar för att kunna erbjuda spelare möjlighet till utveckling, säger Häckens ordförande Anders Billström.

Foto: Bildbyrån.

BK Häcken slutade i fjol på andra plats bakom FC Rosengård i damallsvenskan. Under måndagen ger Häcken besked om att klubben har två elitlag på damsidan 2023.

Häcken har nu tackat ja till att klubbens "utvecklingslag" tar plats i elitettan 2023. Laget vann i fjol division 1 och föll sedan mot Trelleborgs FF i elitettan-kvalet, men får alltså ändå en plats, som bäst förlorande kvallag, i elitettan, då Bergdalens IK dragit sig ur serien. 

Klubbens vision är att leda utvecklingen i Idrottssverige och att vårt utvecklingslag ligger i landets näst högsta serie kommer att stärka så väl vår akademi som vårt A-lag, säger Häckens ordförande Anders Billström på klubbens hemsida.

Annons

Sportchefen Martin Ericsson:

Vi kommer att kunna erbjuda våra talanger en unik miljö och unika förutsättningar både när det gäller tränings- och matchverksamhet. Vår långsiktiga strategi är att stärka akademin för att få upp fler egenfostrade spelare till A-laget, precis som den utveckling BK Häcken haft på pojk- och herrsidan de senaste 15 åren, då vi ser talangutveckling och spelarutbildning som en framgångsnyckel för att kunna positionera oss som klubb i Fotbollseuropa, med den snabba utveckling som sker i många länder.

Vårt fokus i utvecklingslaget ligger på att skapa en miljö och förutsättningar för att både spelare och ledare ska ges möjligheter att utvecklas och kunna nå sin fulla potential och ta steget till den yttersta eliten. Vi ser att vi genom att stärka vår akademi på sikt ska kunna bli självförsörjande till utvecklingslaget, med både spelare och ledare som fostrats i de egna leden.

Annons

Totalt sett har Häcken tre elitlag i år, då herrlaget som bekant tog SM-guld 2022. 

Publicerad 2023-01-09 kl 08:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto