Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindahl efter missen: "Kände: Åh, vad dum jag är"

Sverige (dam)

DOETINCHEM. Hedvig Lindahl släppte "sitt" hörn för mycket.
Då dundrade Lieke Martens in 1-0 till Nederländerna.
- Jag fick mig en lektion av henne, säger Lindahl.

0:30
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige föll med 2-0 mot Nederländerna i EM-kvartsfinalen under lördagen. 1-0-målet kom till på en frispark, som Nederländernas stora stjärna Lieke Martens dunkade in i det bortre hörnet.

Efter matchen är nu Sveriges keeper Hedvig Lindahl besviken över sitt agerande vid målet. Lindahl släppte "sitt" hörn för öppet.

- Jag stod där och försökte täcka båda hörnen, men med facit i hand borde jag ha låtit muren täcka det första hörnet. Jag är inte nöjd, men jag fick ta mig en lektion av Lieke Martens, säger Lindahl.

- Det var en frispark så nära, det går fort och man ska ta ett beslut. Efteråt kände jag: "Åh, vad dum jag är". Det är ju inte så lätt att skruva in bollen i det första hörnet när det är så nära. Men generellt brukar jag stå ganska centralt för att täcka båda hörnen, för damspelare är inte så jättelånga och då är det ganska lätt att skruva upp den i första hörnet. Men jag borde ha gjort det annorlunda.

ANNONS

Om matchen säger Lindahl:

- I första halvlek har vi ganska bra kontroll. Vårt försvar har kontroll på (Vivianne) Miedema och Lieke Martens. Men innan frisparken var det lite rörigt, vi blev lite lång och det uppstod lite situationer där vi inte var lika organiserade. Ett mål hängde nästan i luften, och så kom det på frisparken. Där fick vi lite problem, men annars skapade de inte så många målchanser, och vi skapade ju några målchanser.

Se Nederländernas frisparksmål i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-30 kl 08:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto