Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Profilerna tippar: Så långt går Sverige i EM

Sverige (dam)

ARNHEM. Vad kan man ställa för krav på Sverige i EM - och hur långt går de blågula?
Fotbollskanalen frågade nio profiler just det och här är svaren.

Foto: Bildbyrån

1. Vad är rimliga krav att ha på Sverige och Pia Sundhage i EM?
2. Hur långt går Sverige i EM?

Lotta Schelin, anfallare i svenska EM-truppen:
1. Jag vet inte, det är svårt att säga. Våra förväntningar ligger ju på medalj, och det betyder semifinal. Det är det vi önskar. Så att vi ska ta oss vidare från gruppen är absolut ett rimligt krav. Efter det blir det riktigt bra lag som vi får möta. Om vi möter lag som Frankrike, Norge eller Holland så blir det jämna matcher som kan sluta hur som helst. Men vi siktar på att ta oss längre än till kvartsfinal. Man måste alltid ha högt ställda mål för att nå dit man vill. Ser man till vår väg i OS var inte den lätt heller och allt är möjligt, så är det den här gången också. Vi kan inte gå in och vinna en kvartsfinal lätt, det händer inte.

ANNONS
2. Jag är inte så mycket för att tippa. Men medalj eller en mästerskapsfinal hade varit en dröm, det är ju det man drömmer om.

Victoria Sandell Svensson, sportchef Elitfotboll Dam och landslagsikon:
1. Krav vet jag inte om vi kan ha, men jag tror att Sverige kommer slåss om medaljerna om de får till sista tredjedelen och målskyttet. Men det räcker ju att vinna alla matcher med 1-0.
2. Jag tror de kommer slåss om medaljerna.

Olof Lundh, expert TV4:
1. Medalj är ett rimligt krav för ett EM där Sverige bara har tre länder framför sig på världsrankingen och det dessutom är det mål som Svenska Fotbollförbundet har för landslaget.
2. Åker troligen mot Norge i en kvartsfinal. Tyskland lär vinna gruppen och då kan det bli norskorna i kvarten och det blir för tufft.

Olivia Schough, yttermittfältare i svenska EM-truppen:

ANNONS
1. Ett rimligt krav är helt klart medalj. Det är det. Jag tycker verkligen vi har spelarna och laget för att det ska kunna ske. Sen ska allt klaffa och jag tycker nog att årets EM är det tuffaste vi haft någonsin. Det är många lag som kan fajtas om guldet.
2. Jag tippar final, för det är det jag vill (skratt).

Viktor Eriksson, tränare Eskilstuna United:
1. Det är svårt att säga något om krav, men man ska i alla fall gå vidare från gruppen och kvartsfinalen. Det tycker jag man ska ha som krav och målsättning. Sen kan det bli tufft redan i kvartsfinalen.
2. Går man till semifinal är det väldigt bra, en medalj vore fantastiskt.

Hanna Marklund, expert TV4:
1. Att gå vidare från gruppen är minimum. Jag säger semifinal.
2. Jag tror så klart att de tar sig vidare från gruppen, sen är det lite beroende på motstånd i kvartsfinalen. Men chanserna finns till semifinal. Jag tror de tar med sig saker från OS och även om Sverige är målsnålt kan de slå alla lag. 

ANNONS

Lisa Dahlkvist, central mittfältare i svenska EM-truppen:
1. Man har ju själv krav och det är väl klart att man vill vinna kvartsfinalen. Att slåss om medalj, någonstans där borde Sverige ligga. Det känns rimligt.
2. Det är väldigt svårt att säga. Det är beroende av vilka lag vi får möta, hur det går i gruppspelet och vad vi har för känsla. Men det är klart att jag önskar att vi kommer gå väldigt långt och kan spela om de finaste medaljerna.

Therese Sjögran, sportchef FC Rosengård och Sveriges mesta landslagsspelare någonsin:
1. Jag tycker att en semifinal är rimligt.
2. Jag tror och hoppas på en semifinal, för det har de kapacitet till. I OS gick det ju nästan hela vägen.

Malin Swedberg, expert TV4: 
1. Man kan ställa ganska höga krav på Sverige, med tanke på OS-finalen förra året. Med det i ryggen och det faktum att det inte är samma tuffa motstånd i EM så… Gå vidare från gruppen ska de absolut göra.

ANNONS
2. Slipper de Norge i kvartsfinal så tror jag Sverige kan ta sig till semifinal. Får de Norge blir det svårt.
Publicerad 2017-07-17 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto