Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Henke" om Zlatan till EM: "Tror att Janne kommer att tänka på det"

Sverige (herr)

Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget inför EM 2016.
Henrik Larsson tror att Janne Andersson kommer att överväga att försöka få med anfallaren till EM 2020.
- Nyckelfaktorn är; är han tillräckligt bra eller inte? säger "Henke" i podcasten "Nemo möter en vän".

Foto: Bildbyrån

Inför VM 2018 var en stor diskussion om Zlatan Ibrahimovic skulle göra comeback i landslaget eller inte. Inför EM 2020 håller Janne Andersson samma linje som tidigare, att anfallsstjärnan får höra av sig om han har ändrat sig från beslutet att sluta i landslaget efter EM 2016.

I podcasten "Nemo möter en vän" så ger den tidigare landslagsstjärnan Henrik Larsson sin syn på en eventuell Zlatan-comeback. Och "Henke" tror att det är något som förbundskapten Andersson kommer att överväga.

- Är han bara tillräckligt bra så tror jag nog att Janne kommer att tänka på det. Om han nu kommer tillbaka till Europa vilket vi inte vet. Är han tillräckligt bra och kan tillföra Sverige något så tycker jag att man givetvis ska titta på det. Men nyckelfaktorn är; är han tillräckligt bra eller inte? Det får man utröna om han kommer tillbaka till Europa och spelar. Gör han tillräckligt med mål eller assist så får man titta på det. För trots allt så är det ju så när du spelar ett mästerskap, då ska du ha med dina bästa spelare. Sedan vet jag inte vad för effekt det kan få på gruppen. Det är någonting du får fråga de som är mer insatta än vad jag är, säger Larsson i podcasten.

ANNONS

"Henke" ser personligen dock inte att gruppdynamiken i landslaget skulle förstöras.

- Vi har ju spelat en del mästerskap tillsammans och vi har umgåtts privat, även om det var många år sedan nu. Jag har inget annat än gott att säga om Zlatan. Det är en fantastiskt fin och varm människa. Men det är klart att han har olika sidor, en privat och en när det är showbiz.

Larsson pratar i podcasten också om den stora sorgen efter brodern som avled 2009 efter att under många år kämpat med ett missbruk.

- Jag tänker på honom flera gånger i veckan. Det gör jag faktiskt. När jag hör en låt, när jag ser någonting. Jag kanske bara tittar ut på gräsmattan framför vårt hus där vi spelade fotboll en midsommar och jag ser hur han och min bästa kompis lillebror går iväg. Det kan vara ett härligt minne, ett fint minne. Då var han nykter. Jag tänker på honom varje gång i stort sett när jag kör förbi kyrkogården som ligger inte så långt från mig, han är begravd där uppe. Så jag tänker väldigt ofta på honom. Det gör jag. Och jag kan väl säga att först nu, sista två åren, är jag okej med det. Att han är där han är. Jag kan se det, inte med glädje men jag kan ha ett smajl när jag tänker på honom. Som jag inte kunde ha så mycket innan. Men frågar man mina föräldrar så lider de fortfarande och mår väldigt dåligt över det.

ANNONS
Publicerad 2019-11-25 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto