Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är TV4:s laguppställning till EM

EM 2021 (herr)

Den 11 juni drar den efterlängtade fotbollsfesten i gång på Olympiastadion i Rom när Italien ställs mot Turkiet. Totalt 51 matcher kommer att spelas och finalen avgörs 11 juli på Wembley Stadium i London.
- Efter herrarnas succé 2018 och damernas succé 2019 känns det fantastiskt att det äntligen är dags för ett nytt fotbollsmästerskap. Som vi har väntat och längtat på det här EM-slutspelet, säger Lotta Schelin, fotbollsexpert på TV4 och C More.

EM-febern i Sverige är påtaglig och om en vecka tar Sveriges förbundskapten, Janne Andersson, ut sin trupp till fotbolls-EM. TV4 sänder mästerskapet tillsammans med SVT. Fotbolls-EM kan även streamas på C More, både i Sverige och inom EU/EES.

Bland höjdpunkterna på TV4 hittar vi bland annat EM-premiären mellan Italien och Turkiet den 11 juni, Sveriges avslutande gruppspelsmatch mot Polen, den nordiska drabbningen mellan Danmark och Finland samt tungviktsmötet mellan världsmästaren från 2018, Frankrike, och världsmästaren från 2014, Tyskland.

Dessutom sänds Sveriges eventuella åttondelsfinal och semifinal på TV4. Fotbolls-VM avslutas den 11 juli och oavsett om Janne Anderssons landslag tar sig hela vägen till final så kommer matchen att sändas på TV4 och C More.

Annons

Lasse Granqvist och Gusten Dahlin programleder studiosändningarna. Tidigare landslagsspelarna Kim Källström, Lotta Schelin och Hanna Marklund är experter tillsammans med Hans Backe, både i studion och under matcherna.

Kommentatorer är Lasse Granqvist, Åke Unger, Jesper Hussfelt och Adam Pinthorp. Frida Nordstrand och Olof Lundh följer i sin tur det svenska landslaget under hela turneringen.

- Fotbollsmästerskap är något alldeles extra och med det svenska folket i ryggen känner spelarna av stödet hemifrån. Nu är det dessutom klart med publik på matcherna, så spelarna kommer även få känna av det ovärderliga stödet från de svenska fansen på plats, säger tidigare landslagsstjärnan Kim Källström, fotbollsexpert på TV4.

Här är TV4:s och C Mores laguppställning under fotbolls-EM:

Lasse Granqvist - programledare/kommentator

Annons
Gusten Dahlin - programledare
Kim Källström - expert
Lotta Schelin - expert
Hanna Marklund - expert
Hans Backe - expert
Frida Nordstrand - reporter
Olof Lundh - reporter
Åke Unger - kommentator
Jesper Hussfelt - kommentator
Adam Pinthorp - kommentator
Ola Lidmark Eriksson - analytiker
Ali Reza - reporter
Publicerad 2021-05-11 kl 09:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto