Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Saka bryter tystnaden: "Finns ingen plats för rasism eller hat"

EM 2021 (herr)

Bukayo Saka missade Englands avgörande straff i EM-finalen och utsattes för rasistiska kommentarer.
Nu bryter 19-åringen tystnaden med ett inlägg i sociala medier.
"Det finns ingen plats för rasism eller hat av någon form i fotboll eller i samhället", skriver Saka.

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/Twitter

Se Sakas straffmiss i spelaren ovan.

Bukayo Saka, 19, blev engelsk syndabock i EM-finalen när han missade landets sista straff och guldet gick till Italien.

Efter finalen utsattes Saka och Englands två andra straffsumpare i Marcus Rashford, 23, samt Jadon Sancho, 21, för rasistiska och hatfulla kommentarer på sociala medier.

Under onsdagen bröt Sancho tystnaden med ett inlägg på Twitter och nu väljer Saka att göra detsamma.

"Jag har hållit mig borta från sociala medier i några dagar för att tillbringa tid med min familj och reflektera över de senaste veckorna", inleder Saka, som går vidare med att uttrycka sin besvikelse över straffmissen.

Annons

"Det finns inga ord för att berätta hur besviken jag var över resultatet och min straff. Jag trodde verkligen att vi skulle vinna detta för er. Jag är ledsen att vi inte kunde föra titeln hem till er i år, men jag lovar att vi kommer att ge allt vi har för att säkerställa att den här generationen vet hur det känns att vinna.", skriver Arsenal-talangen.

Saka riktar också kritik mot jättarna Instagram, Twitter och Facebook som han inte tycker gör tillräckligt för att stoppa hatfulla och rasistiska kommentarer.

"Jag vill inte att något barn eller vuxen ska tvingas ta emot de hatfulla och sårande meddelandena som jag, Marcus (Rashford) och Jadon (Sancho) tagit emot den här veckan. Jag visste direkt vilken typ av hat jag skulle få ta emot och det är en tragisk verklighet att era kraftfulla plattformar inte gör tillräckligt för att stoppa dessa meddelanden.", skriver Saka, som hoppas att kärleken i stället ska segra.

Annons

"Det finns ingen plats för rasism eller hat av någon form i fotboll eller i samhället. Kärlek vinner alltid.", avslutar han uttalandet.

Publicerad 2021-07-15 kl 17:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto