Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Supporter döms till fängelse - efter rasistisk attack

EM 2021 (herr)

Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka blev utsatta för rasism efter EM-finalen.
Nu döms en supporter till fängelse efter rasistisk attack.
- Jag hoppas att det här åtalet avskräcker människor från att publicera hat, säger Elaine Cousins från Crown Prosecution Service (CPS) enligt The Guardian.

Foto: Bildbyrån

EM-finalen mellan England och Italien slutade 1-1 och behövde avgöras på straffar i somras. Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka missade sina straffar och England förlorade därmed straffläggningen och finalen. Efter matchen blev alla tre spelare utsatta för rasism.

En England-supporter spelade in sig själv på Facebook där han gick till rasistisk attack mot trion. Nu har supportern, som tidigare har erkänt brottet, dömts till tio veckors fängelse, skriver The Guardian.

Mannen som dömts blev rapporterad till Facebook och polisen av en tidigare skolkamrat. Han vägrade däremot att ta ner den 18-sekunders långa videon efter klagomål. Facebook avpublicerade klippet tre dagar senare.

Annons

Elaine Cousins från Crown Prosecution Service (CPS) säger detta om hela situationen:

- (XX) tog till Facebook för att yttra sig rasistiskt mot de tre spelarna som missade sina straffar under matchen. Han använde sociala medier för att offentligt kränka de här tre unga männen som försökte göra mål för England. När en Facebook-vän kontaktade honom och bad honom att ta bort det stötande innehållet svarade (XX): "Det är min profil, jag kan göra vad jag vill", säger Cousins och fortsätter:

- Det finns ingen plats för rasism. Jag skulle vilja tacka den supporter som rapporterade det här hatbrottet och jag hoppas att det här åtalet avskräcker människor från att publicera hat på sociala medier.

Publicerad 2021-11-03 kl 17:50
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto