Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2020

Stockholm och Solna ställer sig bakom värdskap till EM 2020

Foto: Bildbyrån

Sverige kan bli en av värdnationerna för EM 2020.
Nu ställer sig Stockholms kommun och Solna Stad bakom förbundets ansökan om att vara en del av arrangemanget.

Sverige var genom Friends Arena ett av 19 länder som var aktuella till att få värdskapet för herrarnas fotbolls-EM år 2020. Men när EM-annonseringen för 2020 kom nobbades Sverige som mästerskapsarrangör.

Belgien utsågs till en av medarrangörerna men efter att byggandet av den tilltänkta EM-arenan i Bryssel dragit ut på tiden höll Uefa ett krismöte för knappt tre veckor sedan. Då diskuterades huruvida landet ska få behålla värdskapet eller inte.

Sverige kan således få en ny chans och nu meddelar Stockholms kommun och Solna Stad att man ställer sig bakom en ansökan om att värdskapet flyttas till Friends Arena.

- Tillsammans har vi alla förutsättningar för en riktig fotbollsfest. Vi ligger i framkant när det gäller att arrangera internationella evenemang, och det här skulle vara oerhört bra för besöksnäringen. Att arrangera stora evenemang är inte bara roligt för Stockholmarna. Det är även en del i arbetet för att långsiktigt stärka Stockholms varumärke och att utmärka Stockholm som besöksstad, säger Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård i ett pressmeddelande.

Om värdskapet flyttas till Sverige väntas Friends Arena tilldelas tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal. Om Sverige kvalificerar sig för mästerskapet kommer de att spela minst två matcher på hemmaplan.

Ett definitivt beslut fattas av Uefa om drygt två månader, den 7 december.

Publicerad 2017-10-10 kl 19:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons