EM 2024

Wout Weghorst byttes in i paus - och satte det avgörande målet mot Irland.
Nu har Nederländerna tagit ett stort steg mot EM 2024.

Nederländerna såg ut att vara på väg mot en plump i EM-kvalet när man gästade Irland under söndagskvällen.

Redan i fjärde minuten tog nämligen Virgil van Dijk bollen med handen i eget straffområdet, varpå domaren pekade på elvameterspunkten.

- Det är så hårt dömt! Men när din hand är utanför kroppen... då är det straff, sa tidigare irländske landslagsmannen Clinton Marrison i Sky Sports.

Adam Idah klev sedan fram och dundrade in 1-0 till Irland. Men Nederländerna kom tillbaka - och lyckades vända matchen.

I slutet av första halvlek var det gästernas tur att få straff, vilken Cody Gakpo förvaltade. Och en bit in i andra halvlek fullbordades vändningen.

Inbytte Wout Weghorst blev då stor hjälte när han satte 1-2, vilket blev slutresultatet. Segern betyder att Nederländerna går upp på andra plats i kvalgruppen tack vare bättre målskillnad än Grekland, som dessutom har en match mer spelad.

Avståndet upp till ettan Frankrike är sex poäng. Ettan och tvåan i gruppen kvalificierar sig till EM 2024 i Tyskland.

Irland: Bazunu - N. Collins, Duffy, Egan - Doherty, Browne, Cullen, McClean - Knight, Idah, Ogbene.

Nederländerna: Flekken - de Ligt, van Dijk, Aké - Dumfries, Wieffer, de Jong, Blind - Simons, Malen, Gakpo.