Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Domarilska i Kroatien: "Inte acceptabelt"

EM 2024 (herr)

Det råder ilska i Kroatien.
Domarilska.
- Åtta minuters tilläggstid är galet, säger Josip Stanisic till TV4. 
- Jag vet inte hur domaren hittade åtta tilläggsminuter, säger Luka Modric enligt Jutarnji list.

4:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Kroatien-Italien.

Luka Modric brände en straff mot Italien. En halvminut senare hade han tagit revansch på sig själv och därmed blev hans EM:s äldste målskytt genom tiderna.  

Målet såg ut att räcka för att Kroatien skulle ta sig vidare till åttondelsfinal. Men Italien kvitterade på tilläggstid och nu ska det extremt mycket till för att de rödvita ska få spela vidare i Tyskland.

Modric var besviken efter smockan mot Italien. Jutarnji list uppger att han var i tårar.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Ibland är fotboll grymt, vilket visade sig igen. Det är som det är. Vi förtjänade inte det här målet (emot oss). Jag vet inte hur domaren hittade åtta tilläggsminuter, säger Real Madrid-veteranen enligt Jutarnji list.

Annons

Han fortsätter:

- Fotboll är brutalt. Det visade sig igen. 

Även Josip Stanisic är irriterad på domaren Danny Makkelie. 

- För att vara ärlig var den största saken domaren. Varenda gång vi rörde någon av deras spelare var det frispark, oavsett var och hur. Jag vet inte om han såg vår match i dag eller matcherna i går. Men åtta minuters tilläggstid är galet. Det är inte acceptabelt, säger han till TV4 och fortsätter:

- Att få målet emot sig i den 98:e minuten när ingenting hände i den andra halvleken… I första halvlek tror jag att Italien hade fem hörnor. Varje gång de hade en hörna dröjde det en eller två minuter, vilket domaren inte brydde sig om. Om vi hade ett inkast i den andra halvleken så ”pushade” han på mig att vara snabbare. Jag vet inte vad hans plan var i dag. Jag kan bara säga att åtta minuter är alldeles för mycket och det är ologiskt.

Annons

Det finns fortfarande en liten möjlighet för Kroatien att ta sig vidare.

- En teoretisk chans till att ta sig vidare? Det är svårt, det är inget vi tänkt på. Det hade varit nödvändigt med tre poäng, för om man ser till Skottland och Ungern så var ett mål i 99:e minuten. I den senaste matchen var det 95:e minuten (mot Albanien). I dag i den 98:e minuten. Ibland är det inte menat att bli. Jag repeterar mig: fotboll är grymt. Det visade sig i dag, säger Modric.

38-åringen vill inte uttala sig om det här var slutet i landslaget.

- Vi får se. Det är ingenting för nu, avslutar Modric. 

Publicerad 2024-06-24 kl 23:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto