Det blev seger mot Moldavien - och en säkrad EM-biljett.

LÄS ÄVEN: Slovenien och Italien klara för EM.

Tjeckien var skakat inför gruppavslutningen mot Moldavien i EM-kvalet.

I helgen skickades nämligen startspelarna Vladimir Coufal, Jakub Brabec och Jan Kuchta hem från samlingen efter att ha festat på en nattklubb natten till söndagen.

"De har fundamentalt brutit mot interna regler. Spelarna har lämnat landslagssamlingen med omedelbar verkan efter beslut av landslagets ledning", skrev förbundet på X.

Men trots den stökiga uppladdningen lyckades tjeckerna säkra en biljett till Tyskland-EM under måndagskvällen.

Allt som behövdes var minst en poäng hemma mot gruppfyran Moldavien. Men man lyckades få med sig alla tre.

I 14:e minuten skickade David Douděra in ett tidigt ledningsmål. Detta efter att ha sprungit sig till ett friläge och kyligt placerat in 1-0 vid bortre stolpen.

I början av andra halvlek fick Moldavien sin mittbacksgeneral Vladyslav Babohlo utvisad. Ett numerärt övertag följde därmed för Tjeckien, vilket man utnyttjade. Med knappt 20 minuter kvar att spela nickade Tomáš Chorý in 2-0 - och då var saken klar.

Slutresultatet blev just 2-0.

Segern innebär att Tjeckien gör Albanien sällskap från grupp E till det stundande EM-slutspelet i sommar. Moldavien är mästerskapsdrömmen helt släckt.