POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Crystal Palaces träningsläger i Sverige över – Hodgson öser beröm över HBK: "Började mycket bättre än oss"

Foto: Bildbyrån.

HALMSTAD. Premier League-klubben Crystal Palace åker i morgon hem till England efter en vecka i Sverige. Efter matchen mot Halmstad (vinst 1-6) definierade Roy Hodgson träningslägret som "perfekt".

2-2 mot Helsingör och 6-1 mot Halmstad. Bara ett nyförvärv på plats (målvakten Vicente Guaita), och ett par stjärnor som har lämnat. Några talanger som testades på A-lagsnivå, inkluderat Nya Kirby som fick mycket beröm för sin match mot Helsingör. En ekonomi som knappt tillåter nyförvärv. 

Det var Crystal Palaces försäsongslägret i Sverige summerat, ihop med alla hyllningar som Roy Hodgson har stött på. Hodgson hade tidigare sagt att om inget dåligt hände de sista dagarna så skulle de veckolånga träningslägret i Sverige ha varit väldigt bra. Det enda dåliga som hände var en knäkänning på Christian Benteke, men det var också allt negativt som fanns efter 1-6-vinsten mot HBK. 

- Det var ett väldigt fint sätt att avsluta träningsveckan i Sverige, som har varit helt perfekt för oss. Träningarna i Malmö var helt perfekta, sa Hodgson på svenska efter HBK-matchen.

- Det var en mycket bra match från vår sida i dag också. Vi fick precis den typen av motståndare som vi hade väntat oss. Det smickrar oss att vi vann så stort, Halmstad var alltid med i matchen, framför allt började de mycket bättre än oss. 

Hodgson påpekade att Crystal Palace spelade med sin ordinarie elva, och att de har haft totalt två veckors träning medan HBK bara har haft tre träningspass efter sin ledighet. Han höll också HBK som bra nog för att nå allsvenskan 2019 med tränaren Igor Krulj vid rodret. 

- Halmstad Bollklubb har ett lag, av det jag såg i kväll, som kan säkerligen studsa tillbaka till allsvenskan så fort som möjligt. 

- Jag håller tummarna för att det ska gå vägen för klubben i år. Stödet från publiken är bra, allt runt omkring i klubben är riktigt bra, så det är bara lite tur som Krulj behöver. 

- Jag ska följa resultaten och förhoppningsvis skicka ett telegram i november för att gratulera er alla till fortsatt allsvenskt spel, och Krulj är välkommen till oss när han vill. 

Crystal Palace, som har varit stationerade i Malmö, åker i morgon tillbaka till England där de har tre träningsmatcher kvar innan Premier League sätter i gång igen. På presskonferensen efter matchen ville inte Hodgson hylla någon särskild spelare för matchen eller starten på försäsongen. Han berömde snarare kollektivet, och när det gäller spetsen i laget har han tidigare sagt att de letar efter två till fyra nyförvärv. 

Däremot har klubben, trots alla Premier League-miljoner, förhållandevis knappt några pengar till nyförvärv och letar bland annat på lånemarknaden. Trots pengabristen så har Hodgson varit tydlig med att de inte ska sälja någon av sina stjärnor, trots bland annat Tottenhams intresse för Wilfried Zaha.

Publicerad 2018-07-16 kl 21:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå