Dejan Kulusevski segerorganisatör när Tottenham besegrade Manchester City

Dejan Kulusevski var en nyckelspelare när Tottenham besegrade Manchester City med 3-2 under lördagskvällen.
Svensken noterades för ett mål och assist till Harry Kanes avgörande 3-2 mål i 95:e.
- Det här är det bästa som finns i livet, säger Dejan Kulusevski till Viaplay.

Under lördagen reste Tottenham till Ethiad Stadium för att ta sig an serieledaren, och den regerande Premier League-mästaren, Manchester City.

Då fanns Dejan Kulusevski med från start för första gången i Tottenham-tröjan, när svensken bildade anfallstrio med Heung-Min Son och Harry Kane - och det blev en drömstart direkt både för Tottenham och Kulusevski.

I något av ett friläge valde Son att spela Kulusevski istället för att skjuta själv, varpå svensken enkelt kunde rulla in 1-0 till Tottenham efter bara fem minuter.

Det innebär att Kulusevski är den fjärde svensken någonsin att göra mål i sin första Premier League-start. De tidigare har varit Martin Pringle (1999), Johan Elmander (2008) och Zlatan Ibrahimovic (2016), uppger engelska BBC.

Efter 1-0-målet hände det mycket åt andra hållet. Joao Cancelo var först nära på att kvittera med ett vinklat högeravslut, efter att dessförinnan ha fintat bort Kulusevski och Emerson Royal. Därefter prickade Ilkay Gundogan stolpen med ett distansskott. Och slutligen hade Phil Foden ett skott precis utanför krysset. Allt detta inom loppet av 15 minuter.

Men City skulle få utdelning till slut. Efter 33 minuter på klockan misslyckades Hugo Lloris att plocka ner ett inlägg från Raheem Sterling och stötte i stället ut bollen rakt ut i eget straffområde. Där väntade Gundogan som enkelt kunde skjuta in 1-1 från nära håll.

Tottenham gav sig inte, dock. Med timmen spelad hittade Son fram till Harry Kane i Citys straffområde - som satte sitt första mål mot Manchester City på sex år med en volley från nära håll. 2-1 Tottenham.

Med drygt 20 minuter kvar att spela hade Kane ytterligare en boll i nät, assisterad av Kulusevski, men både Kane och Kulusevski stod i offside innan när svensken fick bollen. Efter VAR-granskning dömdes målet bort.

Hemmalaget tilldelades en straff i slutminuterna när Cristian Romero blockerade ett skott från Riyahd Mahrez med handen från nära håll. Fram klev Mahrez själv och satte säkert 2-2 - men Tottenham skulle få sista ordet.

I den 95:e minuten hittade Kulusevski fram till Kane med ett inlägg som engelsmannen säkert nickade in från nära håll till 3-2 Tottenham.

Matchen slutade sedermera 3-2 till Tottenham. Ett resultat som innebär att Manchester City tappar poäng i sitt avstånd till tvåan Liverpool, som vann sin match med 3-1 hemma mot Norwich tidigare under lördagen. Nu skiljer det sig sex poäng mellan City och Liverpool samtidigt som Liverpool har en match mindre spelad.

För Tottenhams del innebär segern att laget klättrar i tabellen och bara har tre poäng upp till Champions League-plats. Samtidigt har Tottenham två matcher mindre spelat än Manchester United som för tillfället kniper den sista Champions League-platsen.

- Wow. Fantastiskt. Fantastisk kväll. Vilken debut. Jag njuter. Alla de här månaderna som har varit tuffa, allt hårt jobb jag har lagt ner var värt det. Det här är det bästa som finns i livet, säger Dejan Kulusevski till Viaplay efter matchen.

Manchester City-tränaren Pep Guardiola imponerades av Tottenham och anfallstrion.

- De är kliniska. De har Kane, Son och Kulusevski. Vi kunde inte försvara oss mot deras inlägg, säger Guardiola till Sky Sports efter matchen.

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Silva, Foden, Sterling.

Tottenham: Lloris - Romero, Dier, Davies - Royal, Bentancur, Höjbjerg, Sessegnon - Kulusevski, Son - Kane.