Dramatisk avslutning i stormötet - City-mål dömdes bort på tilläggstid

Gabriel Jesus trodde att han gett Manchester City ledningen på tilläggstid.
Men brassens mål dömdes bort efter VAR-granskning.
- Det var galet, säger Tottenhams Lucas Moura.

Under lördagen ställdes Manchester City hemma mot Tottenham i ett tidigt toppmöte i Premier League. Och hemmalaget fick en fin start på matchen.

Efter 20 minuters spel fick Kevin De Bruyne bollen ute till höger och skickade in ett precist inlägg som Raheem Sterling kunde stöta in fram till 1-0. Målet var engelsmannens fjärde för säsongen vilket innebar att han delar skytteligaledningen tillsammans med finländaren Teemu Pukki.

Citys ledning blev dock inte långvarig då Erik Lamela kunde kvittera för Tottenham bara tre minuter efter Sterlings ledningsmål.

Hemmalaget skulle dock återta ledningen innan halvtidsvilan och åter igen var De Bruyne inblandad. Denna gång slog belgaren ett lågt inspel från höger som Sergio Agüero kunde stöta in 2-1 från nära håll.

I halvtid var också City i ledning.

Laget tog också ett tydligt grepp om matchen i början av andra halvlek och hade bud på ytterligare mål. Men i stället för utökad ledning skulle Tottenham kvittera tio minuter in i andra halvlek.

Nyss inbytte Lucas Moura visade fin spänst i straffområdet och kunde nicka in kvitteringen för Spurs.

I mitten av andra halvlek byttes Sergio Agüero ut och hamnade då i en disbyt med tränaren Pep Guardiola som valde att byta in Gabriel Jesus.

På tilläggstid hade den inbytte brassen en boll i nät men målet dömdes bort efter VAR-granskning eftersom att bollen träffade Citys Aymeric Laporte på armen.

- Det var galet. Det var i sista minuten så jag trodde att matchen var över när bollen gick in, säger Tottenhams Lucas Moura enligt BBC.

- Bara VAR kan se något sådant – så tack. Jag tyckte att vi spelade väldigt bra och det är ett bra resultat för oss.

Matchen slutade således 2-2.

Lagens startelvor:

Manchester City: Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko - Gundogan, Rodri, De Bruyne - B.Silva, Aguero, Sterling

Tottenham: Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Sanchez, Rose - Winks, Sissoko, Ndombele, Eriksen, Lamela - Kane