Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Drinkwater lägger skorna på hyllan: "Det är dags"

England

Danny Drinkwater har varit klubblös i 1,5 år.
Nu avslutar 33-åringen sin karriär.
- Jag har varit i limbo för länge, säger mittfältaren enligt Metro.

Foto: Bildbyrån

Danny Drinkwater.

Danny Drinkwater har varit klubblös sedan han lämnade Chelsea sommaren 2022. Nu meddelar den 33-årige profilen att han avslutar karriären.

I en intervju med "the High Performance Podcast" berättar mittfältaren, som gjorde tre landskamper för England, att han lägger skorna på hyllan. Detta trots att han under senaste åren vid upprepade tillfällen har sagt att han letar efter en ny klubb.

- Jag vill meddela att jag drar mig tillbaka från professionell fotboll. Det har antagligen varit på gång under en längre tid, speciellt med tanke på senaste året, men nu är det dags att officiellt meddela det, säger Drinkwater enligt Metro.

Annons

Han avslöjar att han haft bud från Championship-klubbar sedan avskedet med Chelsea. Men inget har "känts rätt".

Och just den misslyckade klubbjakten är det som ligger bakom beslutet.

- Jag har varit i limbo för länge nu. Jag har velat spela men inte fått möjligheten att göra det på en nivå där jag känt mig värdefull, säger Drinkwater.

- Jag är lycklig när jag inte spelar fotboll, men jag är också lycklig när jag spelar fotboll. Så ska jag bara "skaka hand" med sporten (och tacka för mig)? Fotboll är allt jag kan, det har varit mitt liv sedan jag var sex, sju år gammal.

Han fortsätter:

- Att avsluta karriären skulle aldrig vara lätt. Men jag tror att sättet som det har dött ut på definitivt har hjälpt till. Om jag hade spelat vecka in och vecka ut och behövt lägga av på grund av ålder eller en skada tror jag att det hade varit mycket svårare.

Annons

Drinkwater var en starkt bidragande faktor när Leicester sensationellt vann Premier League säsongen 2025/16. Kort efter succéåret betalade Chelsea knappt 400 miljoner kronor för att köpa loss mittfältaren. Men tiden i "The Blues" blev en rejäl flopp.

Stundtals var han utfryst och i början av 2019 dömdes han för rattfylleri. Tiden i Londonklubben präglades i stället av utlåningar, och totalt blev det bara 23 framträdanden i Chelsea-tröjan.

Drinkwater fostrades i Manchester United men representerade även klubbar som Huddersfield, Cardiff, Watford, Barnsley, Burnley, Reading, Aston Villa och turkiska Kasimpasa under karriären.

Publicerad 2023-10-30 kl 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto