Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Engelska förbundets besked: Bryter helt med spelbolag

Foto: Bildbyrån

Engelska fotbollsförbundet, FA, bryter sitt kommersiella samarbete med spelbolaget Ladbrokes.
FA kommer inte att sponsras av något spelbolag framöver.

Olika spelbolag pumpar in pengar i fotbollen, bland annat genom förbund och klubbar. Spelmarknaden runt fotbollen är enormt stor och det är en utmaning för nationsförbunden att reglera den i sitt land.

Under de senaste tre månaderna har det engelska fotbollsförbundet sett över det sponsoravtal man har med ett spelbolag och sitt ansvar för spelhetsen som råder. Den översynen har nu lett fram till att FA valt att bryta sitt kommersiella samarbete med Ladbrokes och att förbundet framöver inte kommer låta sig sponsras av något spelbolag alls.

I ett uttalande skriver dock FA att man fortsatt kommer samarbeta med olika spelbolag när det gäller information om misstänkta mönster på spelmarknaden och så vidare.

Svenska Fotbollförbundet har ett kommersiellt samarbete med statligt ägda Svenska Spel, ett avtal som ger SvFF 40 miljoner kronor per år.

I Storbritannien har det den senaste tiden pågått en diskussion om spelmarknaden som är kopplad till fotboll och bland annat har mittfältaren Joey Barton erkänt att han är spelberoende. Barton stängdes nyligen av i 18 månader för brott mot spelregler och när han fick sin dom riktade han kritik mot det engelska fotbollsförubundets beroende av spelbolag.

Publicerad 2017-06-22 kl 14:05

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER