Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

EXTRA: Rooney stannar i United - skriver på femårskontrakt

Här är årets helomvändning. Trots turbulensen skriver Wayne Rooney på ett femårskontrakt med Manchester United.
- Det är här jag hör hemma, säger han.

Fredagens besked innebär att historien om Rooney har tagit en märklig vändning. I tisdags gick Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson ut och sade att den 24-årige superstjärnan nobbat en fortsättning i klubben.

- Jag är chockad, precis som alla andra, sade Ferguson.

Dagen efter bekräftades nyheten av Rooney.

- Under flera möten i augusti bad jag om garantier för att klubben ska fortsätta attrahera de bästa spelarna i världen. Jag träffade David Gill (klubbens vd) i förra veckan och han gav mig inga såna garantier, sade Rooney.

Men plötsligt svarar anfallaren för en riktig U-sväng. Manchester United bekräftar på sin hemsida att Wayne Rooney stannar i klubben.

- Det har varit en jobbig vecka, men jag har sagt till pojken att dörren alltid har stått öppen och jag är glad att han har accepterat att stanna, säger tränaren Alex Ferguson.

Rooney är nöjd med sitt beslut

- Jag har pratat med tränaren och ägarna och de har övertygad mig om att det är här jag hör hemma, säger han.

- Mitt förtroende för att United fortsätter sin stolta vinnartradition är absolut och orubblig. Det var också därför jag kom hit från första början.

Rooney värvades från Everton 2002 och det nya femårskontraktet innebär att han kommer att stanna i Manchester United fram till 2015. Anfallaren har stått utanför laget de senaste matcherna på grund av en vristskada. Men själv har Rooney hävdat att är frisk och det har blivit en konflikt med tränaren Alex Ferguson.

Reaktionerna från supportrarna var starka när Rooney tidigare i veckan meddelade att han ville lämna Old Trafford. I torsdags ingrep polisen mot en grupp supportrar som samlats utanför Rooneys hus för att protestera.

TT

Publicerad 2010-10-22 kl 16:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons