Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rooney bad United om ursäkt: "Ska göra samma sak till fansen"

Wayne Rooney har bett Alex Ferguson om ursäkt efter all turbulens.
Men det räcker inte.
- Han kommer att göra detsamma till supportrarna, säger tränaren.

Affären var infekterad innan det slutligen på fredagen blev klart att Manchester Uniteds superstjärna stannar i klubben fram till 2015. Helomvändningen kom oväntat – efter en vecka med bitska utspel och olika turer i medierna.

Hela affären tog sin början genom att Wayne Rooney deklarerade sin önskan om att lämna Old Trafford. Orsaken var, enligt forwarden, att ägarna inte kunnat garantera en fortsatt sportslig satsning och att fler världsspelare skulle värvas in.

- Jag är lika chockad som alla andra, sade manager Alex Ferguson vid en presskonferens på tisdagen.

Men i ett läge när supportrar börjat demonstrera utanför Rooneys hus och det öppet spekulerades i en flytt till Real Madrid eller Manchester City briserade bomben. Rooney stannar – trots allt.

- Jag har pratat med tränaren och ägarna och de har övertygat mig om att det är här jag hör hemma, säger han till klubbens hemsida.

Nu återstår den svåra utmaningen att läka de sår som hela soppan redan rivit upp. Ett flertal lagkamrater - bland andra Nemanja Vidic och Patrice Evra - har öppet kritiserat Rooney och känt sig besvikna över hans brist på förtroende för dem. Och fansens frustration har vuxit sig allt större.

- Wayne har bett om ursäkt till mig och spelarna. Han kommer att göra likadant inför supportrarna, lovar Alex Ferguson i en intervju med radiostationen Key 103.

Publicerad 2010-10-22 kl 15:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons