Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fifa har tagit emot Chelseas överklagan - inget beslut om transferförbudet skjuts upp

Premier League

Chelsea har överklagat straffet med transferförbud.
Nu är det upp till Fifas Appeal Committee - med Thomas Bodström i spetsen - att bestämma om Chelsea ska få värva spelare under processen.
"Eftersom det är ett pågående ärende kan jag i dag inte ge några kommentarer", skriver Bodström till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

För cirka två veckor sedan meddelade Fifa att Chelsea straffas för att ha brutit mot reglerna kring värvningar av spelare under 18 år. Straffet blev att klubben inte ska få värva spelare under de kommande två transferfönstrena. Samtidigt har klubben bötfällts med 5,6 miljoner kronor.

Nu meddelar Fifa dock att Chelsea har överklagat domen, det rapporterar nyhetsbyrån AP. När Barcelona och Real Madrid tidigare har straffats med transferförbud har överklagan gjort att klubbarna kunnat värva spelare i kommande transferfönster under tiden som överklagan behandlas.

"Det finns ingen exakt tidsram för förhören och besluten som ska tas av Fifas Appeal Committee", säger Fifa i ett uttalande enligt AP.

ANNONS

Ordförande i kommittén är Sveriges tidigare justitieminister Thomas Bodström. Enligt AP är det dock inte säkert att Chelsea får värva i sommar, då Fifa säger att man "som en generell regel inte jämför med tidigare fall".

"Eftersom det är ett pågående ärende kan jag i dag inte ge några kommentarer", skriver Bodström i ett sms till Fotbollskanalen.

Chelsea var efter domen kritiska mot Fifas beslut, som kom efter att ha granskat 92 värvningar av unga spelare.

"Chelsea FC tillbakavisar kategoriskt slutsatserna från Fifas disciplinära kommitté och kommer därför att överklaga beslutet", skrev klubben i ett uttalande.

"Vi välkomnar det faktum att Fifa har accepterat att det inte gjorts något regelbrott gällande 63 av dessa spelare, men klubben är extremt besviken att Fifa inte har accepterat klubbens redogörelser för de övriga 29 spelarna."

ANNONS
Publicerad 2019-03-05 kl 15:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto