Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hartlepool-besked dröjer från Kindberg: "En komplex process"

England

Östersunds ordförande Daniel Kindberg är fortsatt intresserad av att vara med och köpa sig in i den engelska klubben Hartlepool. Ett besked om ett eventuellt engagemang dröjer dock.
- Det finns ingen egentlig deadline, säger Kindberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att Östersunds ordförande Daniel Kindberg har blivit erbjuden att köpa in sig i Hartlepool United i den engelska femteligan. För knappt två veckor sedan sa Kindberg i Nyheter 24:s "Studio allsvenskan" att han skulle bestämma sig om ett eventuellt engagemang innan den 24 januari.

Men när Fotbollskanalen under tisdagen nådde ÖFK-ordföranden berättade han att ett besked dröjer.

- Egentligen är det ingenting nytt annat än att jag samtalar med några ingående i ett konsortium som håller på att överväga om det finns någon möjlighet att gå in och hjälpa till, säger Kindberg.

Annons

Men fortfarande inget beslut taget alltså?
- Nej, det är det inte. Det är en ganska komplex process, dels ska man då fatta ett beslut att man vill gå in i en så kallad due diligence-process (företagsbesiktning) och så ska man ju också naturligtvis bli accepterad att få göra en sådan i en klubb. Så det är en process att komma till. Men det är några stycken, en handfull personer, som håller på att titta litegrann utifrån vissa initiala uppgifter. Så vi får se vart det tar oss.

Kindberg säger att det inte finns något sista datum att förhålla sig till.

- Nej, nu när jag har pratat litegrann med dem så finns det ingen egentlig deadline. Vi har två alternativa spår som följer och tittar på. Och det är väl där vi är och just nu avvaktar vi lite att vi försöker få lite information. Det är där vi är.

Annons

Hartlepool har stora ekonomiska problem och tidigare har det talats om att klubben vill ha en så snabb lösning som möjligt. Men Kindberg har inte märkt av någon stress från klubben.

- Det vet inte jag för jag är inte i direktkontakt utan det är några som är i kontakt med mig. Jag har ingen direktkontakt så det vet jag inte, annat än det jag har fått veta och läst mig till. Men det är klart att utifrån kan det synas vara en besvärlig situation, det kan man säga.

Har din bild kring det här förändrats eller förtydligats på något sätt?
- Ja, jag har ju haft möjlighet att läsa på lite mer. Och jag kan väl konstatera att de är väl i ett mycket, mycket besvärligt läge. Och på samma sätt så tycker jag att det har styrkts att både fansen och staden står bakom sin klubb och det är väl den allra största styrkan som Hartlepool har för närvarande. Och den kraften ska man inte förringa för den är enormt, enormt viktig. Det är väl en av de viktigaste parametrarna som i alla fall jag tittar på. Så det har väl förstärkts, men sedan har väl bilden förstärkts av en klubb som inte adminstrativt eller sportsligt har haft någon lycka den senaste tiden.

Annons
Publicerad 2018-01-30 kl 20:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto