Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Jansson chockad efter Monks avhopp: "Jävligt tråkigt"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Tränaren som fick igång Pontus Janssons utlandskarriär har lämnat Leeds efter att inte ha kommit överens med den nye ägaren.
- Han gav mig förtroende framför allt, tid för mig att mogna som spelare och person, säger Jansson om Garry Monk.

Under torsdagen lämnade Garry Monk sitt tränaruppdrag i Leeds. Monk skrev senare på Twitter att det berodde på att han och den nye ägaren, Andrea Radrizzani, inte kunde komma överens om hur klubben ska utvecklas.

Pontus Jansson, som tränar med Malmö FF fram till landslagssamlingen, säger till Fotbollskanalen att han hade räknat med Monk nästa säsong.

- Jävligt tråkigt såklart, jag gillade Garry enormt mycket. Det kom rätt chockerande för mig om jag ska vara ärlig. Det var min tjej som ringde mig igår och sa, då visste jag inte ens vad som hade hänt.

- Han har varit grym, riktigt fin person, bra fotbollstränare. Han har betytt mycket för många, inte bara för mig. Väldigt uppskattad av spelare, fans, klubb, allt och alla, så jag har ingen aning om varför det blev som det blev.

- Men så är fotbollen.

Garry Monk tog in Jansson till Leeds förra året, och Jansson hade så pass fina insatser att han blev invald i ”Årets lag” i Championship. Vid något tillfälle hamnade dock Jansson utanför startelvan efter en dispyt med Monk.

- Ibland så kan denna mannen tappa humöret, det är den enkla sanningen, sa Jansson i en tidigare intervju med Fotbollskanalen.

Jansson pratar den här gången gott om vad Monk har gjort för Janssons karriär.

- Han gav mig förtroende framför allt, tid för mig att mogna som spelare och person. Han trodde på mig från dag ett. Han har lärt mig mycket. Vi har haft våra duster, men vi har alltid haft respekt för varandra och vetat att vi gillat varandra.

Det är aldrig en lugn stund i Leeds.
- Nej, tyvärr, men vi får hoppas att de nya ägarna har koll på vad de gör.

I måndags skrev Fotbollskanalen om att Janssons framtid i Leeds kan avgöras under landslagssamlingen, när Jansson ska träffa sin agent Martin Dahlin. Han vet dock inte om Monks avsked kommer påverka något.

- Ingen aning om jag ska vara ärlig.  

Publicerad 2017-05-27 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons