Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Knudsen hyllar Ahmedhodzics klubbval: "En extremt bra liga"

Championship

MALMÖ. Malmö FF:s Jonas Knudsen spelade fyra säsonger i The Championship.
Han ser en ljus framtid för den tidigare lagkamraten Anel Ahmedhodzic där.
- Jag vet inte vad folk tänker om The Championship, men jag vet att det är en extremt bra liga, säger Knudsen till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Jonas Knudsen och Anel Ahmedhodzic.

Det höjdes på mer än ett ögonbryn när Malmö FF tidigare i somras sålde Anel Ahmedhodzic till Sheffield United. En klubb som åkte ur Premier League förra året och som förlorade i The Championships playoff-semifinal i våras. Ahmedhodzic förklarade för Fotbollskanalen att han hittade en stabil och proffsig klubb, där han inlett med två raka starter för “The Blades”. 

MFF-försvararen Jonas Knudsen spelade nästan 150 matcher i The Championship med Ipswich Town och tycker att Ahmedhodzic gjorde rätt val av liga.  

- Jag tycker att det är ett utmärkt val av Anel och jag tror att det blir riktigt bra. Jag vet inte vad folk tänker om The Championship, men jag vet att det är en extremt bra liga. Hög nivå och många stora lag. Pengarna kan man säga har fått stora spelare att gå dit. Det är en stor hajp kring ligan och det vet man kanske inte om man inte varit över där, hur stor ligan är. Att komma till en klubb som Sheffield United som siktar på att gå upp till Premier League tror jag är riktigt bra för honom, säger Jonas Knudsen.  

ANNONS

Dansken säger ligan utvecklats och innehåller många fler spelande lag nu, och att den gamla "kick-and-rush"-stämpeln är lite förlegad. Knudsen vet också att Premier League-klubbar rekryterar i andradivisionen.  

- För att ta ett exempel spelade jag med Adam Webster i Ipswich, som är utmärkt i Brighton nu. De två kan jämföras med varandra i sättet som de tar fram bollen och är extremt bra med den. Han kan också visa upp sitt försvarsspel mot anfallarna i den ligan, det är något helt annat än de man möter i allsvenskan. Det är en annan kaliber kan jag bara säga och det är ett annat sätt att spela fotboll på. Det är mer som att spela i Europamatcher, säger Knudsen. 

Den 27-årige Webster bildade mittbackspar med Ben White i Brighton så sent som säsongen 2020/21, innan White såldes till Arsenal för knappt 600 miljoner.  

ANNONS

- Har han (Ahmedhodzic) en dröm om Premier League kan jag inte se varför detta inte skulle vara en kanonväg för honom. Som jag sa med Webster - de klubbarna kollar efter spelare med hans kvaliteter, och han har helt säkert möjligheterna att visa det på den här nivån, säger Knudsen.  

Sheffield United har inlett serien med fyra poäng på tre matcher och möter Sunderland i kväll.  

Publicerad 2022-08-17 kl 18:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto