Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kulusevski om Conte: "Det har varit en ära"

Premier League

SOLNA. Antonio Conte sparkas av Tottenham, enligt Telegraph.
Dejan Kulusevski vet inte om tränaren får gå, men är tacksam över tiden med italienaren. 
- Det har varit en ära, säger han till Fotbollskanalen. 

5:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se hela intervjun med Dejan Kulusevski i spelaren.

I dagarna kom uppgifter från the Telegraph om att Antonio Conte sparkas av Tottenham. Klubbens beslut har inte blivit officiellt än men det ska ha fattats på grund av tränarens vredesutbrott efter 3-3-mötet med Southampton i helgen.

Då slaktade Conte sina spelare - och kritiserade en utebliven vinnarkultur i Spurs.

Vi måste se problemet, vi är inget lag, Det är elva spelare som går ut på planen. Jag ser sjäviska spelare, spelare som inte vill hjälpa varandra och inte visar hjärta.

- Här är det alltid likadant, varje säsong. Det spelar ingen roll vem som tränar. Om de vill kan dem fortsätta så här, de kan byta tränare, många tränare men situationen kommer inte att ändras. Tro mig. Det är här Tottenhams historia. 20 år utan att vinna någonting - varför?

Annons

I Tottenham spelar svensken Dejan Kulusevski. Han vet ännu inte om Conte tvingas bort från klubben, men är tacksam över sin tid med tränaren.

- Vi måste se vad som händer först. Just nu är han fortfarande kvar och det måste vi alla ta hänsyn till. Jag vet inte vad det kommer bli, men som i livet förändras grejer. Då måste man vara redo för förändring och livet kommer fortfarande gå vidare, säger Kulusevski till Fotbollskanalen.

Vad har han betytt för dig?
- Mycket. Han är en väldigt bra tränare och har lärt mig väldigt mycket. Det har varit en ära med allt jag lärt mig av honom. Han kommer vara en viktig figur i min karriär.

Påverkar det klubbens option kring att köpa loss dig?
- Nej, nej. Absolut inte.

På frågan om Kulusevski gärna vill stanna i Tottenham och i Premier League är svaret:

- Absolut, det stämmer, säger han med ett leende.

Annons

Kulusevski menar samtidigt att det varit lite tungt för laget senaste tiden. 

- Ojämna resultat gör nog alla i Premier League. Vi ligger fyra, nästan trea, så vi ligger inte först, men vi är fortfarande med i toppen. Sedan har vi åkt ut ur alla cuper, vilket är väldigt tråkigt, och vi förväntade oss mer av oss själva, och vi måste växa av det. Det har varit en tuff säsong, då vi började väldigt starkt, men nu på slutet har vi haft tuffa perioder. Så är livet, ibland faller man ner. Då måste vi vara starka och komma upp så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher kvar, och har allt att spela för att vi åtminstone ska ta en Champions League-plats, säger Kulusevski.

Om Contes kritik efter senaste matchen säger Kulusevski följande:

- Det får stå för vår tränare vad han sa. Om han sa det tycker han det. Vi får respektera att han inte är nöjd, men jag vet samtidigt vem jag är och vad jag lägger ner för att prestera. Jag kan titta på mig själv i spegeln och veta att jag alltid gör mitt bästa. Det får stå för honom, samtidigt som det inte förändrar något för mig, säger han och utvecklar:

Annons

- Jag respekterar honom men jag vet också vem jag är. Jag vet vad jag har gjort och vad jag gör. Varje match går jag ut och spelar så bra jag kan. Ibland kan du inte prestera som du vill. Det är livet. Mer än det kan jag inte säga.

Han tillägger:

- Jag kan förstå att han är besviken men det är vi spelare också. Det måste alltid finnas respekt i det vi gör. Det hände och nästa dag är det glömt. Det är bara att gå vidare. Vi är fortfarande ett lag.

Tottenham är på fjärde plats med 49 poäng efter 28 spelade omgångar i Premier League. Den 3 april väntar spel mot Everton borta i ligan. 

Publicerad 2023-03-22 kl 15:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto