Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagsspelare i blåsväder - blottade sig offentligt: "Kan inte beskriva hur mycket jag skäms"

England

Nordirländske landslagsspelaren Gavin Whyte blottade sig offentligt.
Nu ber anfallaren om ursäkt för beteendet. 
- Jag kan inte beskriva hur mycket jag skäms, säger han i en kommentar på klubblaget Oxford Uniteds hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Oxford Uniteds nordirländske landslagsanfallare Gavin Whyte, 22, är i rejält blåsväder efter en "utekväll". League One-anfallaren syns i en video ihop med en vän, som sprids som en löpeld på sociala medier, med byxorna neddragana, tröjan uppdragen och med ena handen som viftar med könsorganet. 

I dag gick Oxford United ut med en text på sin hemsida, där Whyte fick förklara sig och be om ursäkt för beteendet. 

- Det var en stund av idioti från min sida, något jag ångrar mycket och som jag får försöka att lära mig av. Jag kan bara be om ursäkt till alla som blev kränkta och de som blev utsatta för mitt beteende. Jag kan inte beskriva hur mycket jag skäms och allt jag kan göra är att gå vidare, koncentrera mig på fotbollen och se till att något sådant här aldrig händer igen, säger anfallaren i en kommentar på Oxfords hemsida. 

Annons

Oxford meddelade vidare på sin hemsida att föreningen i dag kommer att träffa spelaren för att varna honom för beteendet och att det lär bli disciplinära åtgärder. 

- Det är en annan version av honom. Gavin är en tyst och respektfull ung man som är förkrossad av detta. Jag har sällan hört om någon som varit så omvänd efter att de har gjort något som de inte borde ha gjort. Han hade uppenbarligen druckit för mycket och vi ska ta hand om det också, men oavsett om du är fotbollsspelare eller inte, så är det här fel på alla sätt, säger lagets tränare Karl Robinson i en kommentar på hemsidan. 

Nordirlands förbundskapten Michael O'Neill uttalade sig också om företeelsen. 

- Gavins aktioner i videon är helt oacceptabla och långt ifrån det vi förväntar oss av en nordirländsk landslagsspelare. Jag vet att Oxford United kommer att ta till disciplinära åtgärder genast för det här misstaget och både hans klubb och irländska FA (irländska fotbollsförbundet) kommer att se till att det blir åtgärder för att han ska lära sig av det. 

Annons

Enligt BBC har även nordirländsk polis nåtts av att Whyte blottade sig offentligt, vilket innebär att han kan straffas i Nordirland. 

Publicerad 2019-01-15 kl 16:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto