Liverpool studsade tillbaka - körde över Arsenal i stormötet

Ett formstarkt Arsenal hade ingenting att sätta emot.
Liverpool vann nämligen stormatchen mot Londonklubben med hela 4-0.
- Vi var på dem hela tiden. De såg bara röda, suddiga spelare överallt, säger Trent Alexander-Arnold till Sky Sports.

Det var ett formstarkt Arsenal, med tre raka segrar, som under lördagen reste till Anfield för ett stormöte med Liverpool. Merseyside-klubben kom i sin tur från en 3-2-förlust mot West Ham innan landslagsuppehållet och ville studsa tillbaka på vinnarspåret.

Matchen fick en högintensiv inledning med chanser åt båda håll, men det var Liverpool som fick fira matchens första mål. Senegalesen Sadio Mané höll sig i den 39:e minuten framme och nickade in bollen till 1-0 för hemmalaget - ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

I slutskedet av den första halvleken hamnade Jürgen Klopp och Mikel Arteta i ett hetlevrat bråk med varandra vid sidlinjen. Tränarna separerades från varandra, och när situationen hade lugnat ner sig fick både Klopp och Arteta syna det gula kortet.

Liverpool kom ut som det klart bättre laget efter paus och drygt fem minuter in i den andra halvleken utökade Diogo Jota ledningen till 2-0 efter en läcker soloräd. Merseyside-klubben fortsatte att pressa Arsenal och hade flera chanser att göra ledningen ännu större - men Arsenal-målvakten Aaron Ramsdale stod för flera kvalificerade räddningar.

Till slut kunde Arsenal inte stå emot trycket. Med dryga kvarten kvar att spela blev Mohamed Salah frispelad av Sadio Mané och kunde skjuta in 3-0. Kort därefter utökade Liverpool ledningen ytterligare när inbytte Takumi Minamino dök upp vid bortre stolpen och placerade in bollen i öppet mål.

Liverpool vann till slut matchen med 4-0 och går därmed upp på andra plats i Premier League, fyra poäng bakom serieledaren Chelsea. Trots förlusten ligger Arsenal kvar på femte plats i tabellen.

- Ett lag med vår kvalitet ska inte förlora matcher. Så som ligan utvecklar sig är varje förlust en dålig förlust (för oss), säger Trent Alexander-Arnold till Sky Sports och fortsätter:

- Vi studsade tillbaka på bästa möjliga sätt. En väldigt bra prestation. Det var exakt vad vi behövde, inget mer och inget mindre. Arsenal kom i två block av fyra och var svåra att bryta ner men vi gjorde våra mål och säkrade matchen. Att vi höll nollan var väldigt bra.

Trent Alexander-Arnold lyfter fram spelet efter paus som en nyckel till segern.

- I första halvlek hade vi aggressiviteten men kunde inte utnyttja det. Under första 15-20 minuterna av andra halvlek var vi lika bra som vi varit hela säsongen. Vi var på dem hela tiden - de såg bara röda, suddiga spelare överallt. Andra halvlek var enastående, säger han till Sky Sports.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas - Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mane.

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, Magalhaes, White, Tavares - Thomas, Lokonga - Saka, Lacazette, Smith-Rowe, Aubameyang.