Liverpools kräftgång fortsätter - Fernandes avgjorde rivalmötet med frisparksmål

FA-cupen

Liverpools kräftgång fortsätter efter att United vann mötet på Old Trafford med 3-2.
Efter förlust mot Burnley i veckan blev man under söndagen utslaget ur FA-cupen av rivalen Manchester United.
- Jag såg att grabbarna verkligen, verkligen ville vinna, säger Jürgen Klopp till BBC Sport.

Förra veckan möttes storrivalerna Liverpool och Manchester United på Anfield. Då i Premier League, när matchen slutade 0-0. Under söndagen möts de igen, men denna gången var det i FA-cupen på Uniteds hemmaborg Old Trafford.

När startelvorna presenterades stod det klart att Mohamed Salah var tillbaka från start i Liverpool, efter att ha fått inleda Liverpools 1-0-förlust mot Burnley på bänken i torsdags. Medan för Uniteds del, fanns Victor Nilsson Lindelöf tillbaka i startelvan, efter att ha varit utanför matchtruppen mot Fulham i onsdags.

Knappt 20 minuter in i matchen tog Liverpool ledningen. Efter en fin djupledspassning friställdes Mohamed Salah och yttern gjorde inget misstag när han chippade in 1-0 bakom Dean Henderson i Uniteds mål.

Men United svarade snabbt. Efter en bollvinst vid eget straffområde kontrade man och till slut nådde bollen fram Mason Greenwood, som kyligt placerade in 1-1 bakom Alisson i Liverpool-målet.

Fyra minuter in i den andra halvleken tog United ledningen. Marcus Rashford dök upp i ögonskuggan på Rhys Williams, som missade Rashford i positioneringen, innan United-stjärnan satte 2-1.

Tio minuter senare var det istället Liverpools tur att kvittera, dock. James Milner snappade upp en felpassning av United på mittplan, passade Curtis Jones som passade tillbaka - men då skottfintade Milner så bollen rullade fram till Salah. Egyptiern gjorde inga misstag, utan satte 2-2-målet med sitt andra mål i matchen.

Med tolv minuter kvar av ordinarie tid kom ett dråpslag för Liverpool. Man hade haft sin bästa period i matchen, men Fabinho rev ner en United-spelare tätt utanför eget straffområde. Inhopparen Bruno Fernandes klev fram för att ta frisparken - och skruvade in den lågt vid bortre stolpen till 3-2 United.

3-2 blev sedan slutresultatet och Liverpools tunga period fortsätter. Efter att ha varit obesegrat i 68 matcher förlorade man hemma på Anfield mot Burnley i torsdags, och nu är man utslaget ur FA-cupen av sin rival.

- Om du vinner en match finns det negativa saker att ta med sig, och det gör det om man förlorar också. Men jag såg att grabbarna verkligen, verkligen vill vinna. Vi hade problem med kontringarna, de var intensiva, men det fanns positivt att ta med sig också, säger Jürgen Klopp till BBC Sport efter matchen.

Manchester United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba, McTominay - Greenwood, van de Beek, Rashford - Cavani.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Thiago, Milner - Salah, Firmino, Jones.