Liverpools missräkning: tappade poäng mot bottenlag på Anfield: "Måste göra jobbet"

Liverpool hade stort övertag matchen igenom - men fick nöja sig med en poäng i hemmamötet med West Brom (1-1).
Detta efter att gästernas Semi Ajayi kvitterat i matchens slutskede.
- Vi var slarviga, säger Jordan Henderson.

Det var två lag med vitt skilda formkurvor som på söndagseftermiddagen ställdes mot varandra på Anfield. Serieledande Liverpool, som kom från en veckas vila och med en 7-0-seger i ryggen.

Kvällens motstånd, West Brom, har en tyngre period bakom sig - och tog i förra veckan beslutet att ersätta tränaren Slaven Bilic med rutinerade Sam Allardyce.

Och det var också Liverpool som skulle börja bäst. För redan i den 12:e minuten hittade mittbacken Joel Matip påpassligt in till Sadio Mané, som tog med sig bollen på bröstet och kliniskt tryckte in ledningsmålet bakom Sam Johnstone i bortamålet.

Liverpool fortsatte trycka, men det var gästande WBA som skulle göra matchens andra och sista mål.

Efter en kort hörnvariant hittade Semi Ajayi högst på Matheus Pereiras inlägg. Nickavslutet seglade in i mål via Alissons vänsterstolpe.

Poängtappet innebär att Liverpool nu har tre poäng ner till Everton, som i detta nu innehar andraplatsen. För West Brom innebär enpoängaren att man närmar sig Fulham och tar in på lagen ovanför nedflyttningsstrecket.

- Vi lyckades inte förvalta våra chanser. Vi var slarviga i den andra halvleken. Det räcker inte att bara dyka upp, utan man måste göra jobbet varje match, säger Liverpools kapten Jordan Henderson.

- Samtidigt måste vi berömma West Brom för deras insats.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Jones - Salah, Firmino, Mané.

WBA: Johnstone - Furlong, O'Shea, Ajayi, Gibbs - Phillips, Sawyers, Gallagher - Diangana, Robinson, Grant.