Stormötet förblev mållöst på Anfield.
Liverpool ropade i slutet på straff - men utan resultat.
På övertid visades Diogo Dalot ut - efter att ha protesterat mot ett domslut.
- Vi är besvikna, säger United-mittfältaren Scott McTominay till Sky Sports.

Liverpool tog under söndagen emot Manchester United i ett stormöte på Anfield i Premier League. Liverpool kom till matchen med flera segrar i ryggen, medan United hade blandade resultat i Premier League och i Champions League med sig i bagaget. Därmed var United-tränaren Erik ten Hag under press inför kvällens stormatch.

Liverpool inledde bäst och hotade tidigt mot Andre Onana i bortamålet, då bland andra Dominik Szoboszlai slog till med ett fint avslut, men utan utdelning. United skapade i sin tur inte särskilt mycket i början, och fick fokusera på försvarsspel.

I mitten av första halvlek kom Liverpool-backen Virgil van Dijk till matchens dittills bästa chans, då han i den 28:e minuten fick till en fin nick mot mål, men då stod Onana i vägen och motade bollen över ribban till 0-0 i halvtid.

- Det här är den sämsta atmosfären jag har varit med om i en Manchester United-Liverpool-match. Det har aldrig varit så tyst och så har det varit från fem minuter in i matchen, sa Sky Sports-experten Gary Neville i första halvlek.

I andra halvlek jagade Liverpool ett ledningsmål och ropade i den 85:e minuten på straff - efter att bollen studsat upp på Luke Shaws ena arm i straffområdet - men utan resultat. Spelet gick vidare, och senare fick Cody Gakpo ett bra läge, men nickade över mål.

På övertid var det irriterat, då Liverpool fick ett inkast, som laget inte skulle haft, vilket fick Diogo Dalot att reagera kraftfullt på planen. United-portugisen blev därmed till slut också utvisad, och hans lag fick avsluta matchen med tio spelare på planen till 0-0.

- Dalot var alldeles rykande. Han hade rätt, det var ett Manchester United-inkast, men han fortsatte att reagera. Två kort inom loppet av två sekunder, löjligt, säger tidigare engelske landslagsforwarden Dion Dublin enligt BBC.

Efteråt är United-mittfältaren Scott McTominay besviken.

Vi var tvungna att hålla oss lugna, hålla ihop och vi hade stunder i matchen, där vi hade chanser och kunde sårat dem, säger han till Sky Sports och fortsätter:

- Vi är besvikna över att vi inte kunde göra mer i den här matchen och skapa fler möjligheter. Killarna kommer vara glada över att vi inte förlorade, men också besvikna över att vi inte vann.

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp är samtidigt nöjd med Liverpools prestation, även om han förstås hade velat ha ett segermål.

- Jag kan inte minnas en så dominant prestation mot Manchester United - inte ens 7-0-matchen. Nu blev det 0-0, och de mår nog bättre än vad vi gör, men vi tar med oss poängen och fortsätter framåt, säger han till Sky Sports och fortsätter:

Attityden i dag var topp, topp, topp. Jag önskar att vi hade vunnit, men vi har en poäng till och det är okej.

Liverpool är på andra plats, medan Manchester United är på sjunde plats i Premier League.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas - Endo, Szoboszlai, Gravenberch - Salah, Nunez, Diaz.

Manchester United: Onana - Dalot, Varane, Evans, Shaw - Mainoo, Amrabat - Antony, McTominay, Garnacho - Højlund.