Manchester United var på väg mot 3-2-seger mot Chelsea.
Men på tilläggstid orsakade Diogo Dalot straff.
Cole Palmer var iskall och satte dit 3-3. Sedan gjorde han ytterligare ett mål.
- Galenskap, säger Chelsea-hjälten enligt journalisten Ben Jacobs.

Det började allt än bra för Manchester United i stormötet med Chelsea. Redan efter fyra minuter tog hemmalaget på Stamford Bridge ledningen. Efter ett inspel hamnade bollen hos Conor Gallagher, som befann sig i boxen, och han skickade in 1-0 trots att avslutet gick mitt i målet.

"Ytterligare ett svagt ingripande av Onana. Han fick en hand på Gallaghers avslut, men han skulle gjort det bättre", skrev Sky Sports Pete Gill.

Efter dryga kvarten fällde Antony backen Marc Cucurella i straffområdet. Elvametersspark tilldömdes.

"Ett dumt misstag", skrev Gill.

"Klumpigt, klumpigt", skrev Sky Sports Charlotte Marsh.

Från elva meter var Cole Palmer iskall och rullade in 2-0.

Med tio minuter kvar till paus reducerade Manchester United genom Alejandro Garnacho.

Och Manchester United kom även att kvittera. I den 37:e minuten nickade Bruno Fernandes in ett inlägg från Diogo Dalot.

"Vilken halvlek! Och det här är inte första gången som Chelsea kastar bort en ledning", skrev Marsh.

Ställningen var 2-2 i paus. I halvtid tvingades Manchester United till ett byte. Raphael Varane klev av, Jonny Evans ersatte.

Dryga kvarten in i den andra akten testade Cole Palmer att gå på avslut lite utanför straffområdet. Onana var med på noterna och räddade.

I den 67:e minuten fullbordade Manchester United sin vändning. Floppen Antony hittade Alejandro Garnacho med en yttersida. Argentinaren nickade in 3-2.

- Allting handlar om Antonys passning. Alejandro Garnacho är lugn och nickade in bollen. Vilken insats av ten Hags mannar, sa förre Brighton-strikern Glenn Murray i BBC.

"Bortsett straffen har Antony varit briljant den här kvällen".

Det såg ut att bli matchens sista mål. Men i den sjätte tilläggsminuten orsakade Diogo Dalot straff genom att hamna på efterkälken i en duell med Noni Madueke. Cole Palmer var lika iskall som vid 2-0-målet och satte dit 3-3. Men Palmer nöjde sig inte med ett stopptidsmål. I matchens absoluta slutskede fullbordade han ett hattrick och matchen slutade i 4-3-seger för Chelsea.

- Vi ledde med 2-0 och gjorde ett par galna misstag. Men de åtta tillagda minuterna gav oss ett litet lyft och sedan… galenskap.  Jag bubblar över att göra mitt första hattrick på seniornivå och jag var United-supporter när jag var liten, säger Cole Palmer enligt journalisten Ben Jacobs.

Efteråt är tränaren Erik ten Hag besviken.

Vi började dåligt, gav bort bollen och försvarade oss dåligt vid de två första målen. Därefter dominerade vi matchen och det var fantastiskt hur vi vände. Vi förtjänade att vinna, men vi kan inte ge bort det som vi gjorde. Vi måste kontrollera spelet bättre i slutet. Du måste göra ditt jobb. De kan arbetsbeskrivningen, och de tog inte rätt beslut, säger ten Hag enligt BBC.

Förutom förlust drabbades Manchester United av ytterligare en smäll. Även inbytte Evans, som ersatte skadade Varane, bröt mitt i mittbackskrisen. Evans ersattes av Willy Kambwala. Sedan tidigare har Manchester United meddelar att både Victor Nilsson Lindelöf och Lisandro Martinez är borta i en minst en månad.

Manchester United är sexa i Premier League. Chelsea parkerar på plats tio.

Chelsea: Petrovic - Gusto, Disasi, Badiashile, Cucurella - Caicedo, Fernandez, Gallagher - Palmer, Jackson, Mudryk.

Manchester United: Onana - Dalot, Varane, Maguire, Wan-Bissaka - Casemiro, Mainoo - Garnacho, Bruno Fernandes, Antony - Højlund.

Publicerad 2024-04-04 kl 23:20