Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Rowett tar över Birmingham tillfälligt

Championship

Birmingham City är i kris i Championship.
Nu tar Gary Rowett över tillfälligt - samtidigt som Tony Mowbrays tjänstledighet förlängs.
- Gary är en erfaren ledare och har vårt fulla stöd, säger Citys ordförande Tom Wagner.

Foto: Bildbyrån.

Den engelska Championship-klubben Birmingham City har under den här säsongen skiftat tränare vid flera tillfällen. Ikonen Wayne Rooney ersatte i höstas John Eustace, men fick sedan sparken i januari, och därefter var Steve Spooner tillfällig tränare i ett par dagar innan Tony Mowbray tog över.

Sedan i slutet av februari har däremot Mark Venus lett laget, då Mowbray tvingats till "medicinsk tjänstledighet" - och sent under tisdagskvällen ges ett nytt besked om tränarfrågan i klubben.

Birmingham meddelar att Mowbrays medicinska tjänstledighet förlängs till nästa försäsong - och att Gary Rowett återvänder till klubben som tillfällig tränare till säsongens slut. Venus tar också en paus från sitt arbete, och återvänder när Mowbray är tillbaka.

Annons

- Styrelsen och klubbledningen stöttar till fullo Tonys (Mowbray) beslut att ta tid till att fokusera på sin hälsa och sin familj. Vi önskar fortsatt Tony och hans familj lycka till. Utifrån Tonys beslut om att ta lite extra tid vid sidan har vi kommit överens om att det ligger i klubbens intresse att utse Gary Rowett till att leda laget framåt under säsongens sista åtta matcher. Gary är en erfaren ledare och har vårt fulla stöd, säger Birminghams ordförande Tom Wagner på klubbens hemsida. 

Rowett ledde senast Millwall mellan 2019 och 2023, och har även en bakgrund som tränare i Birmingham mellan oktober 2014 och december 2016. 

Birmingham är just nu på 21:a-plats i den engelska andraligan. Birmingham har 39 poäng, lika många poäng som Huddersfield på nedflyttningsplats med åtta omgångar kvar av säsongen. 

Annons
Publicerad 2024-03-19 kl 23:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto