Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Paqueta anklagas för bettingbrott - rasar mot FA: "Upprörd"

Premier League

FA anklagar Lucas Paqueta för att brutit mot regler gällande otillåten betting.
West Ham-brassen är vred.
"Jag är extremt överraskad och upprörd", skriver han på Instagram. 

Foto: Bildbyrån.

För nio månader sedan inledde engelska fotbollsförbundet, FA, en utredning mot West Hams Lucas Paqueta och den rörde misstankar om att han brutit mot bettingregler

Nu har resultat av undersökningen presenterats.

FA anklagar brassestjärnan för att ha brutit mot regel E5 och F3. De två punkterna rör tjänstefel kopplat till att han med uppsåt ska påverka spelmarknaden. I detalj menar FA att Paqueta med flit tagit gula kort i matcher mot Leicester (12 november 2022), Aston Villa (12 mars 2023), Leeds (21 maj 2023) och Bournemouth (12 augusti 2023) och på så sätt gett vinning åt "en eller fler personer" från betting.

Annons

Paqueta ska inkomma med sitt svar till FA före den 3 juni. Han har redan gett ett på sociala medier och där går han hårt åt fotbollsförbundet.

"Jag är extremt överraskad och upprörd över att The FA har beslutat sig för att anklaga mig. I nio månader har jag samarbetat i varje steg i deras utredning och bistått med all information jag kunnar delge. Jag nekar till anklagelserna helt och hållet och kommer att kämpa med varje andetag för att rentvå mitt namn. På grund av den pågående processen så kommer jag inte att ge ytterligare kommentarer", skriver han på Instagram.

Om Paqueta anses skyldig för regelbrotten så riskerar han att stängas av en längre tud. Tidigare har bland annat Brentfords Ivan Toney och Newcastles Sandro Tonali fällts för att ha brutit mt bettingregelverket. Toney stängdes av i åtta månader medan den andre, Tonali, "bara" fick böter och två månaders avstängning av FA eftersom han redan tilldelats en avstängning i tio månaders tid av italienska fotbollsförbundet (FIGC).

Annons

West Ham fruktar att Paquetas karriär kan vara över om han straffas av FA. Anledningen är att det finns ett tidigare fall som liknar Paquetas och det rör förre Stratford Town-spelaren Kynan Isaac, som blev avstängd i tio år för att ha riggat en match.

Utöver West Ham och Paqueta håller nog även Manchester City andan. Den regerande PL-mästaren uppges vara överens med Paqueta om ett kontrakt, och vad som återstår är förhandlingarna mellan klubbarna.

Paqueta, som anslöt till West Ham år 2022 från Lyon, svarade den här säsongen för åtta mål och sju assist på 43 tävlingsmatcher. Hans kontrakt med Londonklubben sträcker sig till 2027. 

Publicerad 2024-05-23 kl 17:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto