POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

PSG och Manchester City riskerar värvningsförbud - kan straffas stenhårt

Foto: TT

PSG och Manchester City kan straffas för brott mot Financial Fair Play.
Klubbarna riskerar värvningsstopp, uppger The Telegraph.

Barcelona har redan straffats av Fifa för att de värvat icke-spanska spelare under 18 år. För två veckor sedan dömdes den spanska storklubben till böter och värvningsförbud under de två kommande transferfönstren.

Nu uppger The Telegraph att Paris SG och Manchester City riskerar samma straff. Tidningen skriver att båda klubbarna kommer att straffas för att ha brutit mot Financial Fair Play som Uefa skapat för att stoppa "girighet, hänsynlöst spenderande och finansiellt vansinne" när de finansierat de senaste årens storvärvningar.

Enligt The Telegraph är det flera lag som riskerar att straffas, men det är PSG och Manchester City som riskerar hårdast straff om inte nya bevis framkommer inom de närmaste 48 timmarna.

Tidningen skriver även att graden på eventuella straff kommer att fastställas under de närmaste dagarna. Det troliga är böter eller värvningsstopp.

Varken PSG eller Manchester City vill ge någon kommentar till den engelska tidningen.

"Uefa kommer bara kommunicera när beslut har fattats vilket vi beräknar kommer att ske i början av maj", skriver Uefa i ett uttalande.

Publicerad 2014-04-15 kl 08:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå