Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sema nära förlängning - hoppas på EM-medalj: "Allt är möjligt"

Sverige (herr)

Ken Sema är på väg att ta upp Watford till Premier League.
Samtidigt hoppas han på en plats i EM-truppen och medalj i sommar.
- Det är klart att det är möjligt, allting är möjligt i livet, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Sveriges landslagsmittfältare Ken Sema, 27, har under den här säsongen imponerat stort med Watford i Championship. Sema är noterad för fem mål och fem assist på 34 matcher och stod så sent som i helgen för ett mål i 4-1-segern mot Rotherham i andraligan. Det var Watfords fjärde raka seger ligan och åttonde seger på de nio senaste ligamatcherna.

Sema belönades även i tisdags med en plats i Sveriges VM-kvaltrupp och framöver väntar spel mot Georgien och Kosovo i VM-kvalet, samt ett träningsmöte med Estland.

27-åringen, som har varit med på de senaste landslagssamlingarna, är glad över att han blev uttagen i den nya landslagstruppen. 

Annons

- Det var såklart kul. Det är alltid en ära att bli uttagen i svenska landslaget. Jag har varit med nu ett tag, men det är fortfarande lika roligt att bli uttagen, säger han till Fotbollskanalen. 

Sema tampas om att ta en plats i truppen till sommarens EM och menar att det därför var viktigt att bli uttagen till mars-samlingen.

- Det är klart att det är viktigt och att det ökar chansen att få vara med i EM. Det är bra spelare som är i form och jag har även själv känt mig i bra form, så det visar att man är med i racet. Det är kul och nu gäller det att fortsätta att göra det så bra som möjligt.

Vad skulle det betyda att få vara med i EM?
- Det skulle, som för alla spelare, betyda mycket. Det är sådant som man jobbar hårt för, då man vill vara med på stora saker, som att vara med i landslaget och i stora mästerskap. Man vill spela på den högsta nivån och det är det man strävar efter. 

Annons

Du föll på målsnöret inför VM 2018. Skulle det betyda något extra att få vara med i EM med tanke på det?
- Extra och extra… Då var då och nu är nu. Jag har blivit lite äldre, mognat lite mer och känner mig i bra form just nu. Jag vill vara i den här formen och visa hur bra jag är. Sedan får vi se när det kommer, men det kan såklart bli ett bra år om vi går upp till Premier League också. Det kan bli fantastiskt och dessutom om man blir uttagen till EM. 

Sema berättar vidare att han är glad över att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Blågult. Han har redan fått många frågor om Milan-anfallaren från lagkamrater i England. 

- Det är klart det är en stor grej. Det ger extra energi till alla och det är även en stor grej i hela Europa och i världen. Jag har fått frågor i både England och Sverige om hur det kommer att bli att spela med honom. Det är en stor spelare, den största vi har i Sverige och genom historien. Det är en spetsspelare och en mästare. Det är klart att det är stort.

Annons

Sema tror nu att det är möjligt för Sverige att ta medalj i sommarens mästerskap.

- Det är klart att det är möjligt, allting är möjligt i livet. Innan Zlatan hade vi också ett bra lag och nu när han kommer blir vi ännu bättre såklart. Allt är möjligt och så länge man får en bra start är inget omöjligt.

Känner du att hela landslaget tror att det är möjligt?
- Jo, men det är klart. Man spelar för att vinna, inte för att det är roligt. Man vill komma så långt som möjligt och försöka vinna.

Men samtidigt ska han först avsluta säsongen i England. Watford är just nu i kalasform och är på andra plats i andraligan, vilket i dagsläget innebär uppflyttning till Premier League.

- Det har gått bra på slutet. Vi har hittat ett system som passar oss bra som lag och vi är ett bra lag som ska upp (till Premier League). Så är det bara egentligen. Det är det som har varit vår strävan hela tiden. Det är ett mål som hela klubben har byggt upp. 

Annons

Sema säger vidare så här om sin egen formkurva:

- Det går riktigt bra för mig just nu och det känns som att jag tar kliv hela tiden. Jag känner också att det finns mer att hämta och jag nöjer mig aldrig. Jag kommer att jobba hårt för att jag ska bli så bra som jag kan bli. 

Sema anslöt under sommaren 2018 till Watford från Östersunds FK och gjorde ett mål och två assist på 17 matcher i Premier League. Sedan var han under förra säsongen utlånad till Udinese och gjorde två mål och en assist på 32 matcher i Serie A innan han återvände till Watford inför den här säsongen.

Sema menar att det skulle betyda mycket att få spela i Premier League igen. 

- Jag kom från allsvenskan till Premier League 2018, vilket är ett stort steg att ta, men jag tycker jag gjorde det bra. Jag startade tio matcher i Premier League första året, och att få spela där igen hade såklart varit otroligt stort och förhoppningsvis får vi spela där nästa säsong om vi gör allt vi kan. Det är det vi strävar efter och det är målet, säger han. 

Annons

Nyligen uppgav Expressen att Sema är överens med Watford om ett nytt kontrakt till sommaren 2025. Sema har i dagsläget avtal med den engelska klubben till sommaren 2023, men i och med det nya avtalet uppges han bli en av lagets bäst betalda spelare.

Sema bekräftar själv att han är nära att förlänga med klubben. 

- Ja, vi pratar om det och det känns som att det är nära nu. Det känns bra och vi får se när det blir officiellt.

Hur trivs du i klubben?
- Jag har varit här ett tag nu och det känns bra. Jag ser inte att det inte ska vara ett bra steg för mig (med en förlängning), då jag trivs bra i laget och staden. Det är inte så mycket att klaga på om jag ska vara ärlig.

Det känns som att Ken Sema mår bra just nu med tanke på hur allt flyter på.  
- Ja, lite så kan man säga. Jag mår alltid bra och jag är alltid positiv. Jag jobbar hårt och när man har en positiv anda blir det oftast bra och det försöker jag ha hela tiden och göra det bästa jag kan göra. Jag har kul och njuter av resan. Det finns inget jag tycker är roligare än att spela fotboll. Jag har tur att jag får göra det på heltid och det är något jag njuter av hela tiden, avslutar landslagsspelaren. 

Annons
Publicerad 2021-03-19 kl 18:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto