Spurs tappade tvåmålsledning - kryssade mot Southampton

Spurs tappade 1-3 till 3-3 i matchens slutskede.
James Ward-Prowse bombade in en straff som faställde slutresultatet.
- Man hade varit förkrossad som Tottenham-supporter, säger Paul Merson i Sky Sports efter matchen.

Dejan Kulusevski var återigen förpassad till bänken från start men det skulle inte dröja många minuter innan svensken kom in.

Richarlison linkade av efter bara tre minuter spel och Kulusevski hoppade in. Brassen var märkbart besviken och gömde ansiktet i tröjan medan han klev av planen.

Richarlisons skada skulle dock bara bli starten på en halvlek som präglades av just skador och avbrott. Totalt fyra byten genomfördes i den första halvleken. Bella-Kotchap, Bednarek och Ben Davies tvingades alla bryta.

"Det är fyra spelare som klivit av skadade efter endast 37 minuter. Otroligt", skriver Sky Sports.

Paul Merson expert i Sky Sports menade på att det inte spelades speciellt mycket fotboll under den första halvleken.

- Jag skulle säga att det har spelats omkring sju minuter fotboll. Southampton har inga mittbackar kvar så de har ett problem att ta hand om, säger han.

Precis innan den första halvleken var över skulle dock Spurs ta ledningen genom Pedro Porro.

Även om Southampton kvitterade på andra sidan halvtidsvilan skulle firma Kulusevski/Kane ligga bakom målet som gjorde att Spurs återtog ledningen. Ett precist inlägg från svensken till Kane som nickade in ledningsmålet från nära håll.

- Fantastisk nick, när bollen kommer till honom finns det bara ett sätt det kan sluta på, säger Tony Pulis BBC:s sändning.

Spurs fortsatte sedan att trycka på och med kvarten kvar att spela tryckte Ivan Perisic in 3-1. Men upphämtningen från hemmalaget skulle komma.

Walcott satte dit reduceringen omgående och sedan skulle en straffspark för Southampton ge James Ward-Prowse chansen att skjuta hem en poäng till sitt Southampton. Maitland-Niles gick omkull i straffområdet.

Straffen var stensäker och satt högt upp i Forsters kryss.

- Det ser ut som han ramlar. Jag trodde inte någon rörde honom, men det gör han. Man hade varit förkrossad som Tottenham-supporter, säger Paul Merson om straffen.

Southampton: Bazunu – Walker-Peters, Bella-Kotchap, Bednarek, Perraud – Lavia, Ward-Prowse – Elyounoussi, Armstrong, Walcott – Adams.

Tottenham: Forster – Romero, Dier, Lenglet – Porro, Höjbjerg, Skipp, Davies – Richarlison, Kane, Son.