POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
3v

Svensk tränare uppges aktuell för Championship: "En stor klubb"

Foto: Bildbyrån.

Roland Nilsson kan återvända till klubblagsfotbollen.
U21-förbundskaptenen är en kandidat för Sheffield Wednesday, skriver The Athletic. 
- Det är en stor klubb, säger Nilsson enligt sajten. 

Roland Nilsson, numera förbundskapten för svenska U21-landslaget, kan möjligen vara aktuell för en roll i klubblagsfotbollen igen. Nilsson ska, enligt The Athletic, åter ha nämnts som en kandidat för att ta över som huvudtränare i Championship-klubben Sheffield Wednesday. Detta efter att Lee Bullen tog över som tillfällig tränare i klubben sedan förre managern Steve Bruce lämnade i sommar för att ta över Newcastle. 

Nilsson, som har en bakgrund som spelare i klubben mellan 1989 och 1994, hymlar inte om att han någon gång skulle vilja återvända till Sheffield-klubben. 

- Självklart skulle jag älska att träna Sheffield Wednesday. Det är en stor klubb, säger Nilsson enligt The Athletic och fortsätter:

- Jag är för stunden Sveriges U21-landslagsförbundskapten, men om ett år vet du inte var du kommer att vara. Jag skulle älska att gå tillbaka och vara en klubbtränare, men för stunden njuter jag av det jag gör. 

Nilsson tog under 2017 över som förbundskapten för svenska U21-landslaget, men har även en bakgrund som tränare för klubblag. Nilsson har lett Coventry, Gais, Malmö FF och FC Köpenhamn på klubblagsnivå. Med MFF blev det SM-guld 2010. 

Publicerad 2019-08-20 kl 07:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå