Svenskduon lyfts fram: Toppbetyg för Lindelöf - och Elanga hyllas

Victor Nilsson Lindelöf får toppbetyg - och Anthony Elanga hyllas.
Svenskduon hade en lyckad eftermiddag när Manchester United vann rivalmötet med Leeds.

Anthony Elanga och Victor Nilsson Lindelöf.

Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga hade tongivande roller när Manchester United besegrade Leeds med 4-2 på bortaplan. Nilsson Lindelöf stod för en läcker aktion när han spelade fram Jadon Sancho, som därefter assisterade Bruno Fernandes till 2-0-målet.

Elanga byttes in med knappt 25 minuter kvar att spela och fick kröna sitt inhopp med att fastställa slutresultatet, efter att ha gjort sitt andra Premier League-mål för säsongen.

Efter matchen får svenskarna bra betyg i brittiska medier. Lokaltidningen Manchester Evenning News ger Victor Nilsson Lindelöf en sexa.

"Några panikartade moment i försvarsspelet men bröt framåt briljant innan Bruno Fernandes mål", står det i recensionen.

Elanga får en sjua av samma tidning, vilket han även får av Teamtalk.

"Utnyttjade en utmärkt möjlighet när han gjorde 4-2 genom ett skott från nära håll, skriver fotbollssajten.

Teamtalk är mer generös i sin betygsättning av Victor Nilsson Lindelöf. Den svenske landslagskaptenen får en åtta i betyg av sajten (högst tillsammans med Paul Pogba och Jadon Sancho), samt en sjua av Daily Express.

"En väldigt stark och stabil första halvlek jämte Maguire blåste i väg efter Leeds start i början av andra halvlek. Hade läckra löpningar med bollen och spelade en stor roll i Uniteds andra mål när han passade fram till Jadon Sancho, men han kommer att vara besviken över sin inblandning i uppbyggnaden till Leeds andra mål", skriver Daily Express.

BBC ger både Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga en sjua.

Härnäst för Manchester United väntar ett möte med Atlético Madrid i åttondelsfinal av Champions League. Den matchen spelas på onsdag.

Publicerad 2022-02-20 kl 19:23