Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Telegraph: Manchester City kan tvångsdegraderas till femtedivisionen

Premier League

Straffas Manchester City för ekonomiskt fusk kan fallet bli hårt.
Enligt Telegraph kan klubben degraderas till femtedivisionen.  

Foto: Bildbyrån.

Premier League anklagar Manchester City för att ha brutit mot flertalet av ligaorganisationens ekonomiska regler under nästan tio års tid och bedöms klubben skyldig för majoriteten av misstankarna riskerar man böter, poängavdrag eller till och med tvångsdegradering.  

Vid en uteslutning från Premier League är det inte säkert att klubben får starta om i Championship, rapporterar The Telegraph. Tidningen uppger nämligen att Manchester City inte är garanterat en plats i EFL - ligaorganisationen för Championship, League och League Two.

Vid en tvångsdegradering skulle Manchester City därför eventuellt få starta om i National League, vilket är den femte högsta divisionen i det engelska seriesystemet.

ANNONS

Mirror uppgav i går, måndag, att Manchester City är redo för att rentvå klubbens namn från anklagelserna. Under tisdagen har det cirkulerat uppgifter om att klubben tror att man kommer att bli friad.

Publicerad 2023-02-07 kl 16:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto