POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
2v

Tottenhams besked: Vertonghen drabbades inte av hjärnskakning

Foto: Bildbyrån.

Jan Vertonghen åkte på en otäck smäll mot Ajax.
Nu meddelar Tottenham att backen inte har en hjärnskakning. 

Tottenham-backen Jan Vertonghen åkte i veckan på en otäck smäll mot huvudet i Champions League-semifinalen mot Ajax i London. Backen blödde från näsan och såg yr ut efter smällen, men fick efter ett par minuters behandling spela vidare innan han blev utbytt. Det ledde till stor kritik från flera håll med anledning av att det kunde röra sig om en hjärnskakning eller annan allvarlig huvudskada. 

Nu meddelar Tottenham att backen inte har en hjärnskakning. Premier League-klubben skriver på sin hemsida att klubbens medicinska team och en oberoende neurolog, specialiserad på idrottsrelaterade hjärnskningar, har undersökt backen under senaste 48 timmarna och kommit fram till att han inte drabbades av en hjärnskakning. 

Vidare skriver även Tottenham att klubben följde fotbollsförbundets riktlinjer för hjärnskakningar när beslut togs om att låta backen spela vidare i matchen. Däremot meddelar klubben att Vertonghen skadade sin näsa i samband med smällen och nu kommer att vila en period med rehabiliteringsträning innan han återvänder till träning med övriga i laget igen. 

Tidigare i dag öppnade Fifa för att ändra sitt regelverk och tillåta tillfälliga inhoppare när spelare undersöks för hjärnskakning.

- Tillfälliga inhoppare specifikt för hjärnskakning är en möjlighet och något som är värt att diskutera, sa Michel D'Hooghe, ansvarig för medicinska kommittén i FF, till The Times enligt TT.

Publicerad 2019-05-02 kl 18:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå