Två snabba Giroud-mål tog Arsenal till semifinal

Ingen Kim Källström med i truppen mot Everton.
Skadedrabbade Arsenal dock vinna enkelt med 4–1 - och avancerade till semifinal i FA-cupen.

Kim Källström närmar sig en debut i Arsenal. Han har inte spelat en enda minut i Arsenaltröjan efter att ha kommit till Londonklubben med en ryggskada. I onsdagens träningslandskamp mellan England och Danmark skadade Jack Wilshere foten. Ett faktum som innebär att Arsenal är i behov av svensken.

Mot Everton var det dock ett effektivt Arsenal som kunde vinna med 4–1. Därmed är laget klart för semifinal i FA-cupen.

Redan efter sex minuter tog Arsenal ledningen. Santi Carzola avancerade mot motståndarens straffområde innan han hittade Mesut Özil som avslutade med vänstern och så var det 1-0 till hemmalaget.

Everton kvitterade till 1-1. Barkley gjorde en lång löpning med boll, tog sig in i Arsenals straffområde och spelade snyggt fram till Mirallas. Han missade avslutet men i stället hamnade bollen hos Lukaku som satte 1-1.

I den 68:e minuten föll Alex Oxlade-Chamberlain i straffområdet. Domaren blåste och fram stegade den förre Everton-spelaren Mikel Arteta.

Han var hur lugn som helst och placerade bollen säkert till vänster. Men domaren valde att inte godkänna målet då Arsenalspelarna var för snabba in i straffområdet. Det verkade inte bekomma spanjoren Arteta. Han behöll lugnet och placerade in 2-1 högt till höger.

I den 83:e minuten utökade Olivier Giroud till 3-1 när han bredsidade in en passning från landsmannen Bacary Sagna. I anfallet efter var han framme igen. Fransmannen avslutade ett mönsteranfall där Tomas Rosicky spelade till Özil som hittade Giroud - och han avslutade säkert till 4-1.

Publicerad 2014-03-08 kl 15:13