Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vertonghen rasar mot rasismen: "Finner inga ord - ber om ursäkt i Spurs namn"

Premier League 2019-12-23 kl 14:34

Antonio Rüdiger ska ha utsatts för rasism i gårdagens möte mellan Tottenham och Chelsea.
Det får Spurs-backen Jan Vertonghen att se rött.
- Jag kan inte förstå hur folk fortfarande håller på så här, säger han enligt The Guardian.

Foto: Bildbyrån

Det var i gårdagens möte mellan Tottenham och Chelsea i norra London som Antonio Rüdiger i bortalaget ska ha utsatts för rasism i form av apgester, vilket gjorde att matchen stoppades temporärt.

Händelserna i gårdagens match får nu Tottenham-backen Jan Vertonghen att ryta ifrån.

- Sådana här saker händer fortfarande, det är en skam och vi måste vara starka gentemot det. Jag har ingen aning om hur folk fortfarande, eller någonsin, tänker så här. Ibland tror man att folk måste vara smartare än så här. Jag är väldigt övertygad om att det bara är en minoritet, men det är väldigt fel, säger belgaren enligt The Guardian.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag vet inte om det blir värre. Det borde inte vara där på något sätt, jag kan inte förstå hur folk fortfarande håller på så här. Jag finner inga ord för det. Jag ber om ursäkt i Spurs namn, men som jag sade, det här är en minoritet av idioter. Vi identifierar oss inte med de här människorna.

- Som jag ser det finns det fortfarande överallt. I olika länder där jag har spelat har det inte varit något alls. För att vara rättvis har jag alltid sett England som en föregångare som ett multikulturellt samhälle. Det är därför jag älskar London och Storbritannien. De ligger före många andra länder. Så det gör ont. Det är inte bara ett problem på den här stadion, i London eller Storbritannien, det finns överallt i världen och det är fel.

Antonio Rüdiger har även han varit ute och pratat om händelserna på arenan.

ANNONS

"När ska dessa dumheter sluta? Det är så sorgligt att rasism fortfarande existerar 2019", skriver han på twitter i natt.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto