Vieiras besvikelse - Arsenal kvitterade i slutsekunderna

Patrick Vieiras Crystal Palace var nära att ta alla tre poäng mot Arsenal under måndagskvällen.
Men Alexandre Lacazette kvitterade till 2-2 i matchens sista minut.

Arsenal tog emot Crystal Palace under måndagskvällen på Emirates Stadium. Det var också första gången Arsenal-legendaren, Patrick Vieira mötte sin tidigare klubb som tränare.

Arsenal tog ledningen i den åttonde minuten genom Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenals lagkapten var påpassligt framme på en retur efter en fin prestation av Nicolas Pépé.

Det blev rejält irriterat på plan när James McArthur sparkade ner Arsenals unga stjärna Bukayo Saka när spelat var avblåst. Den unge yttern var tvungen att bytas ut i halvtid. Crystal Palace var nära en kvittering i slutet på första halvlek, men nyförvärvet Aaron Ramsdale i målet räddade Arsenal den gången.

Kvitteringen kom däremot tidigt i andra halvlek. Jordan Ayew pressade och vann bollen från Thomas Partey som var för långsam i Arsenals speluppbyggnad. Bollen kom fram till Christian Benteke som pressade ner bollen i Ramsdales vänstra hörn.

Crystal Palace ledningen i den 73:e minuten efter ännu mer slarv från Arsenals centrala mittfältare. Den här gången var det Sambi Lokonga som tappade bollen som gjorde att Palace kunde starta en konting. Bollen kom fram till anfallaren Odsonne Édouard som via ribban sköt 2-1 till bortalaget.

Arsenal lyckades kvittera till 2-2 på tilläggstid. Alexandre Lacazette tryckte in bollen i matchens 95:e minut efter en fast situation. Matchen slutade 2-2.

Publicerad 2021-10-18 kl 23:06