Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger har tappat hoppet: Vill skrota FFP

Foto: Bildbyrån.

Arsène Wenger har tappat hoppet.
Fransmannen vill att man skrotar Financial Fair Play.
- Vi har skapat regler som det inte verkar gå att respektera, säger han enligt brittiska The Guardian.

Det finansiella regelverket Financial Fair Play har varit föremål för debatt sedan det infördes. Frågan har på nytt aktualiserats efter att Uefa valt att inleda en utredning kring PSG:s värvningar av Neymar och Kylian Mbappé.

FFP går i grunden ut på att klubbarna inte ska kunna spendera pengar man inte har – men många höga företrädare inom fotbollen har gång på gång pekat på dess svagheter.

Arsenals manager Arsène Wenger vill nu att man skrotar hela systemet och släpper det fritt.

- Financial Fair Play skapar nya frågor. Jag har alltid försvarat det men i dag är jag inte säker på att vi kan behålla det, säger han enligt tidningen The Guardian.

- För tillfället är fotbollen den mest kraftfulla sporten i världen. Betyder det att vi måste öppna dörren helt och hållet för investeringar? Det är en fråga vi måste ställa eftersom för tillfället verkar det som att vi skapat regler som inte går att respektera.

Enligt Wenger måste den engelska ligan lätta upp på reglerna för att kunna ha förutsättningar att vara världens bästa liga.

- Vill jag göra mig av med Financial Fair Play? Jag tror det eftersom det är för många lagliga vägar runt det. Frågan måste i alla fall lyftas.

Även Uefas president Alexander Ceferin vill se en förändring av reglerna.

- Financial Fair Play tillkom för att öka stabiliteten inom fotbollen, och det har varit framgångsrikt. Men tiderna förändras. Vi måste anpassa och modernisera det och få balans i konkurrenssituationen. För gapet mellan de små och stora klubbarna växer och växer. Jag tror inte vi kan stoppa den utvecklingen, men vi kan sakta ner den. Och vi måste agera nu, säger Ceferin i en intervju med tyska ARD enligt TT.

Publicerad 2017-09-08 kl 08:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons