Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger nobbade erbjudande om att ersätta Sir Alex: "Har alltid varit lycklig här"

Foto: SCANPIX

Manchester United erbjöd Arsene Wenger att efterträda Sir Alex Ferguson 2002, skriver klubbens förre vd Martin Edwards i sin självbiografi. Men Arsenal-managern nobbade.
- Jag älskar värderingarna i Arsenal och för mig kommer värderingarna först, säger Wenger enligt The Guardian.

Sir Alex Ferguson hade bestämt sig för att pensionera sig redan efter säsongen 2001/2002, ett beslut som han sedan övertalades till att ändra. Manchester United vände sig då till Arsenals manager Arsene Wenger och erbjöd honom att efterträda Ferguson, det skriver Uniteds förre vd Martin Edwards i sin självbiografi. Wenger ska också ha träffat Edwards och hans efterträdare, Peter Kenyon, i London för att diskutera det hela.

- Ni borde fråga honom. Jag är alltid väldigt konfidentiell. En dag kanske jag ska samla alla mina kontakter jag haft i Arsenal så blir det några kapitel. Ni borde fråga Martin Edwards, säger Arsene Wenger enligt The Guardian när han tillfrågas om det Edwards skriver.

På vidare frågor om varför han skulle nobba de regerande mästarna och dominanten vid tidpunkten, svarar Wenger:

- För att jag älskar värderingarna i den här klubben och för mig kommer värderingarna först. Ni talar om Manchester United och evolutionen de senaste 20 åren hade varit väldigt intressant. Mycket har ändrats men när jag kom hit handlade den här klubben om värderingar som jag älskar i idrotten. Det är därför jag fortfarande håller på.

Fransmannen menar att han aldrig var lockad att tacka ja till Uniteds erbjudande.

- Nej, för jag var alltid lycklig här. Mer än folk var glada över mig var jag alltid lycklig här.

Tidigare har Sven-Göran Eriksson berättat att han skrev på ett kontrakt som förkunnande att han skulle ta över efter Sir Alex Ferguson. Men då skotten ändrade sig föll det hela ihop.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän
Publicerad 2017-09-11 kl 10:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons