POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Wengers bitterhet kring titeln: "Vill inte ta ifrån Liverpool någonting, men..."

Foto: TT

Halvvägs in i säsongen toppade Arsenal Premier League. Sedan kom raset. Enligt Arsene Wenger blev skadorna för många och svåra.

- Vi drabbades mycket värre än exempelvis Liverpool, säger han.

Fram till årsskiftet såg Londonlaget ut att segla upp som en riktig titelkandidat med goda chanser att faktiskt lyckas manövrera sig förbi Liverpool, Chelsea och Manchester City. Men det bar inte hela vägen. Under de senaste månaderna har Arsenal tappat mark och nu handlar det snarare om att säkra fjärdeplatsen och CL-spel till nästa säsong än att blicka uppåt i tabellen.

Efter söndagens 3-0-seger mot Hull pekar Arsene Wenger ut skadeläget och ett alltför tätt matchschema som de två främsta bovarna i dramat.

- Det är väldigt tätt i toppen och även små motgångar kan bli kostsamma. Jag vill inte ta ifrån Liverpool någonting, de har varit oerhört bra under andra halvan av säsongen, men faktum är att de kunnat fokusera fullt ut på ligan. Om en tittar på våra skador i kombination med vårt spelschema har vi haft det betydligt värre än Liverpool. De har klarat sig undan sådana problem, säger Wenger.

Enligt honom har Arsenal sett "tandlöst" ut på bortaplan på sistone, och därför var det skönt att Lukas Podolski och Aaron Ramsey visade målsinne mot Hull.

- Vi var farliga i boxen igen och det var väldigt viktigt att vi bevisade att vi besitter både snabbhet och kombinationsförmåga i anfallsspelet, säger Wenger.

Publicerad 2014-04-21 kl 08:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå